Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Gogoși împletite, cu scorțișoară: coapte în cuptor, fără ulei

by Maria
28 octombrie
Gogosi cu scortisoara

Aceste gogoși pufoase, presărate cu scorțișoară și zahăr, sunt delicioase și ușor de preparat. Ideale pentru o gustare dulce, se potrivesc perfect cu o cafea sau un ceai. În plus, aluatul este simplu de lucrat și rezultatul final este irezistibil.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 ml lapte călduț
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 90 g zahăr tos
  • 400 g făină albă
  • 50 g unt topit
  • 30 g ulei
  • 2 ouă
  • un praf de sare

Pentru decor:

  • 4 linguri de zahăr cu scorțișoară
  • 50 g unt topit

Pregătirea aluatului:

În laptele călduț, fărâmițați drojdia și adăugați zahărul. Lăsați amestecul să stea câteva minute, până drojdia începe să se activeze și să formeze spumă.

Într-un bol mare, adăugați făina, ouăle, untul topit, uleiul, praful de sare și amestecul de drojdie. Frământați bine aluatul până devine neted și elastic, apoi presărați ușor făină deasupra și acoperiți-l cu un prosop. Lăsați aluatul la crescut aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.

Modelarea gogoșilor: După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în 10 bucăți egale. Din fiecare bucată, rulați un șnur subțire de aluat, îndoiți-l la mijloc și răsuciți cele două capete împreună pentru a forma o gogoașa răsucita.

Așezați gogoșile răsucite pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le să mai crească timp de 30 de minute.

Coacerea: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Coaceți gogoșile timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când sunt rumene.

Decorarea: După ce scoateți gogoșile din cuptor, ungeți-le imediat cu unt topit și presărați-le cu zahăr și scorțișoară.

Savurați aceste gogoși fragede și aromate cu scorțișoară cât sunt calde!

Pofta buna!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne