Recunosc ca sunt dependent de avocado prajit, de conopida coapta si de gua bao. Prin urmare, te-ai putea gandi ca o sa imi placa foarte mult si Fat Bao, noul restaurant fusion specializat in bao- niste chifle aburite, impaturite in ceea ce sunt niste jumatati de luna si care reprezinta varianta chinezeasca a unui sandvis- si o asortare interesanta la garnitura, cum ar fi de exemplu bucatile prajite de avocado si conopida data prin curry si coapta.
Totusi, la cat ma simteam de entuziasmat sa incerc pentru prima data, mancarea mea m-a lasat complet lipsit de orice entuziasm, in pod surprinzator.
“Poate ca am comandat cam prea mult”, imi spunea prietena mea, Cata, pe masura ce ne luam cornurilenoastre cu numere pentru a ne astepta comanda la o masa. “Dar, daca nu am fi facut acest lucru, doar am fi cheltuit cam prea multi bani pe o singura masa”.
Ambele noastre comenzi au ajuns sub 20 de dolari ( dupa bacsis), pentru doua bao, o garnitura si o bautura de fiecare. Eram ambele nelamurite la inceput daca pretul de la 3,5 dolari la 5 dolari a fost pentru una sau pentru doua bao, dar ne-am primit raspunsul la intrebare atunci cand vasele de plastic cu bao ne-au fost livrate la masa ( si chiar in timp recod, as adauga: cei de la Fat Bao au un sistem foarte eficient atunci cand vine vorba de trimiterea mancarii). Un bao umplut cu rata pecking a costat 5 dolari. Carnea de porc, mai putin scumpa, costa doar 3,5 dolari.
Acestea fiind spuse, inteleg complet de ce cei de la Fat bao cer un pret premiun pe produsele lor si anumte chiria. Chiria lunara intr-un loc vizibil pe Richmond la Kirby nu e deloc ieftina. Cei de la Yummy Kitchen au de platit o chirie mult mai mica la locatia lor din Chinatowndar,, pe de alta parte, nu trebuie sa consumi prea multa benzina pentru a iti lua ceva de la Fat Bao daca traiesti in oras. Poate sa devina destul de scump sa traversezi un intreg oras cu masina atunci cand iti este pofta de un produs de la Yummy Kitchen.
Prin urmare, in timp ce o sa scuz cea mai mare parte a preturilor de la Fat Bao ( in special datorita locatiei lor dragute, chic si comode, care este absolut perfecta pentru o pauza relaxanta de la munca), as putea totusi sa spun ca produsele lor bao mai au nevoie de putina munca. Toate cele 4 produse bao ale noastre au vent la temperatura camerei sau chiar putin cam reci. Pentru cat de repede au ajuns, fie ar fi trebuit sa fie surprinzator (“Nu ar trebui sa fie fierbinti de parca abia au fost scoase din cuptor ?”), fie ceva la care ar fi trebuit sa ma astept (“Abia ce au luat aceste produse de la incalzit ?”). Nu stiu cum isi folosest cei de la Fat Bao sistemul de trimitere si, prin urmare, nu stiu ce sa cred in aceasta privinta. Tot ceea ce stiu eu este ca ingredientele in sine, incepand de la carnea de porc taiata bine si pana la crabul cu invelisul moale pe putina salata de varza in stil asiatic, ar merita un tratament ceva mai bun.
Nu am avut nici o problema cu bucatile prajite de avocado ( in special cu dimensiunea portiilor, pe care e mai bine sa le imparti cu un grup), dar am ramas putin cam surprinsa sa vad ca conopida era asezonata cam ciudat. Am observat fulgi mari si frumosi de sare pe bucatile de avocado, dar nu era nici un fulg de sare de vazut pe conopida saturata de pudra de curry. Pudra de curry a oferit legumelor o aroma interesanta, dar nu a putut sa compensseze pentru lipsa sarii. Acestea fiind spuse, conopida era facuta perfect, cu pete intunecate si brune lasate de caldura cuptorului pe suprafata conopidei.
Pentru momentul de fata, imi rezerv judecata in privinta restaurantului Fat Bao. este de abia in perioada de deschidere si este mult prea devreme pentru a arunca un ochi critic asupra acestui loc. Dar ceea ce pot sa spun in privinta acestui restaurant este faptul ca imi place din acelasi motiv pentru care mi-a placut si restaurantul Nabi: este foarte placut sa ai o optiune mai aproape pentru tipul de mancare care ar fi necesitat o excursie tocmai pana in celalalt capat de oras si ma bucur sa vad garnituri mai interesante la masa decat obisnuitii cartofi prajiti. De asemenea, abia ce astept sa ma intorc si sa incerc desertul bao de la restaurantul Fat Bao si ofertele lor mai fusion, cum ar fi de exemplun un produs bao umplut cu crema de branza si cu somon afumat. Nu exista nici o mancare care sa nu devina mai buna prin adaugarea de somon afumat.