Vă sugerăm să pregătiți niște prăjiturile tip fursecuri, delicioase, umplute cu cremă, care vor completa perfect o ceașcă de ceai sau cafea. Această rețetă este destul de simplă, iar rezultatul este un blat de tip fursec moale cu cremă de ciocolată.
Astăzi vom analiza prăjiturile sponge de ciocolată cu cremă, care cu siguranță vă vor încânta pe voi și pe cei dragi. Această rețetă este foarte simplă și nu va lua mult timp.
Ingrediente pentru aluat:
- Zahăr – 140 g.
- Făină – 90 g.
- Cacao pudră – 30 g.
- Ouă – 3 buc.
Pentru cremă:
- Frișcă (33%) – 210 ml.
- Ciocolată – 170 g (după gust)
Rețetă pas cu pas:
Aduceți frișca la punctul de fierbere, dar nu o lăsați să fiarbă.
Adăugați ciocolata și amestecați până se dizolvă complet. Dacă ciocolata este greu de topit, puteți încălzi din nou, pe foc.
Turnați crema gata într-un bol pentru bătut, acoperiți cu folie alimentară și puneți în frigider pentru 5 ore.
În timp ce crema se răcește, puteți începe să pregătiți aluatul. Bateți ouăle la viteză mare cu un mixer timp de 4-5 minute.
Adăugați zahărul și continuați să bateți la viteză medie pentru încă 6 minute.
Combinați făina cu cacaoa și adăugați treptat în ouăle bătute, câte o lingură la un timp. Amestecați aluatul cu o lingură sau spatulă.
Pregătiți o formă acoperită cu hârtie de copt și unsă cu ulei vegetal. Transferați aluatul într-un pos sau o punga rezistenta și tăiați colțul.
Strângeți aluatul, formând fursecurile. Puteți folosi și o lingură.
Coaceți la o temperatură de 180 de grade timp de până la 10 minute.
În timp ce prăjiturile se coc, bateți crema răcită cu un mixer la viteză mare timp de aproximativ 3 minute.
Întindeți crema pe o jumătate de blat și acoperiți cu cealaltă.
Prăjiturile voastre vor ieși incredibil de fragede și gustoase! Și cel mai important, își vor păstra bine forma. Un astfel de desert va fi delicios cu o ceașcă de ceai sau cafea. Gătiți cu drag și împărtășiți rețeta cu cei dragi. Poftă bună!