E227 – sulfit acid de calciu

E227 este un aditiv alimentar aprobat de catre Uniunea Europeana (UE) si care e folosit ca un conservant sintetic anti microbian in produsele alimentare. Poate fi, de asemenea, folosit ca un agent dezinfectant si de crestere a fermitatii.

Numele comun al aditivului alimentar E227 este sulfit acid de calciu.

Aditivul E227 este sarea de calciu a acidului sulfuros. Lucreaza ca un agent de crestere a fermitatii datorita prezentei calciului in compozita sa ( in special in cazul legumelor la conserva). Ficatul poate sa reduca aditivul alimentar E227 la un sulfat care poate fi eliminat pe cale urinara. Ca si in cazul altor saruri de acizi sulfurosi, aditivul alimentar E227 poate sa distruga continutul de vitamina B1 din mancare, care este foarte importanta pentru sanatatea sistemului nervos si a inimii. , dar si pentru producerea de energie din corp.

Sulfitii adaugati (E221 pana la E228) ar trebui sa fie evitati de catre persoanele care sunt intolerante la sulfitii naturali. Acest conservant e interzis in Australia si este cunoscut pentru faptul ca poate sa determine inducerea unor atacuri de astm.

Alimente care contin E227:

  • Fructe la conserva
  • Legumele la conserva
  • Sucurile de fructe
  • Jeleurile de fructe
  • Gemuri
  • Castravetii murati
  • Bere

Lasă un comentariu