joi, iunie 16, 2022

E226 – sulfit de calciu

E226 este un aditiv alimentar aprobat de catre Uniunea Europeana (UE) si care este folosit ca un conservant alimentar sintetic anti microbian in produsele alimentare  si ca agent de inalbire in productia de zahar. Acest produs chimic este folosit, de asemenea, si ca agent de crestere a fermitatii si ca dezinfectant.

Denumirea obisnuita a aditivului alimentar E226 este sulfit de calciu.

Acest aditiv alimentar este sarea de calciu a acidului sulfuros. Atunci cand aceasta substanta reactioneaza cu oxigenul din aer, se transforma in sulfat de calciu. Ca si in cazul altor saruri de acizi sulfurosi, efectul de oxidare al acestei substante chimice are dezavantajul de a reduce continutul de vitamine al mancarii in care a fost adaugat.

Sulfitii adaugati (E221 pana la E228) ar trebui sa fie evitati de catre persoanele care sunt intolerante la sulfitii naturali. Acest conservant e interzis in Australia.

Alimente care contin E226:

  • Fructe la conserva
  • Fructe murate
  • Sucuri de fructe
  • Cidru
  • Vin
  • Legume
Alecia
Aleciahttps://alecia.ro
Pasionata de nutritie, regimuri, tehnici de slabire dar si de efectele suplimentelor alimentare destinate slabirii asupra organismului. Pe masura ce timpul imi permite voi incerca sa abordez cat mai multe probleme pe aceasta tema. Pentru orice fel de intrebari nu va sfiiti sa folositi sistemul de comentarii.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.