E226 – sulfit de calciu

0
133

E226 este un aditiv alimentar aprobat de catre Uniunea Europeana (UE) si care este folosit ca un conservant alimentar sintetic anti microbian in produsele alimentare  si ca agent de inalbire in productia de zahar. Acest produs chimic este folosit, de asemenea, si ca agent de crestere a fermitatii si ca dezinfectant.

Denumirea obisnuita a aditivului alimentar E226 este sulfit de calciu.

Acest aditiv alimentar este sarea de calciu a acidului sulfuros. Atunci cand aceasta substanta reactioneaza cu oxigenul din aer, se transforma in sulfat de calciu. Ca si in cazul altor saruri de acizi sulfurosi, efectul de oxidare al acestei substante chimice are dezavantajul de a reduce continutul de vitamine al mancarii in care a fost adaugat.

Sulfitii adaugati (E221 pana la E228) ar trebui sa fie evitati de catre persoanele care sunt intolerante la sulfitii naturali. Acest conservant e interzis in Australia.

Alimente care contin E226:

  • Fructe la conserva
  • Fructe murate
  • Sucuri de fructe
  • Cidru
  • Vin
  • Legume

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here