miercuri, septembrie 28, 2022

E222 – sulfit acid de sodiu

E222 este un conservant alimentar aprobat de catre Uniunea Europeana (UE) si care este folosit ca un conservant alimentar sintetic cu proprietati antimicrobiene si antioxidante, dar si ca agent de inalbire in produsele alimentare.

Numele obisnuit pentru aditivul E222 este sulfit acid de sodiu. Mai este, de asemenea, cunoscut ca bisulfit de sodiu. Aditivul E222 previne procesele de oxidare si ajuta la conservarea aromei, in special in vinuri. E222 ajuta, de asemenea, la intarzierea “brunificarii” fructelor la conserva. Ca si in cazul altor saruri acide de sulf, efectul oxidant al acestei substante chimice are dezavantajul de a reduce continutul de vitamine al mancarii.

Sulfitii adaugati (E221 pana la E228) ar trebui sa fie evitati daca o persoana care este intoleranta la sulfitii naturali. Datorita eliberarii de dioxid de sulf, asemenea substante chimice pot exacerba simptomele astmului, fiind posibil sa provoace un atac, dar de asemenea poate sa provoace iritatii gastrice la unii oameni.

Au fost gasite utilizari ale E222 si in secventierea ADN.

Alimente care contin E222:

  • Vin
  • Fructe la conserva
  • Crustacee inghetate
  • Gemuri
  • Castraveti murati
  • Cidru
  • Sucuri
Alecia
Aleciahttps://alecia.ro
Pasionata de nutritie, regimuri, tehnici de slabire dar si de efectele suplimentelor alimentare destinate slabirii asupra organismului. Pe masura ce timpul imi permite voi incerca sa abordez cat mai multe probleme pe aceasta tema. Pentru orice fel de intrebari nu va sfiiti sa folositi sistemul de comentarii.

Alte articole interesante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.