E220 – dioxid de sulf

E220 este un aditiv alimentar aprobat de catre Uniunea Europeana (UE) si care e folosit ca un conservant sintetic  anti fungic in produsele alimentare.

Numele obisnuit pentru conservantul E220 este dioxid de sulf.

Conservantul E220 este ineficient la un pH neutru, dar functioneaza foarte bine in conditii acide. Actioneaza ca un agent de oxidare, ceea ce ii limiteaza utilizarile in unele produse alimentare. Actiunea sa oxidanta tinde sa reduca continutul de vitamina C al anumitor produse.

Conservantul E220 este o substanta obisnuita care are, de asemenea, un efect de inalbire si care e folosit pentru a preveni decolorarea unor produse cum ar fi de exemplu faina. Apare in mod natural din procesele de combustie ale sulfului, ale hidrogenului sulfurat sau ale ghipsului si poate sa fie considerat un poluant in anumite situatii.

Alimente care contin E220:

  • Carnati
  • Burgeri
  • Fructe uscate
  • Legume
  • Bauturi carbogazoase

 

Lasă un comentariu