Dulciuri pentru diabetici: si diabeticii se pot indulci :)

Toți cei care suferă de o boală numită “diabet zaharat” visează în secret că cineva va inventa dulciuri reale pentru diabetici, care pot fi consumate în orice cantitate. Poate că într-o zi se va întâmpla, dar pentru moment este necesar să ne limităm în multe feluri și să inventăm diverse substitute pentru dulciurile clasice.

Aproape toate produsele de cofetărie sunt saturate cu o cantitate mare de zahăr, care, atunci când este ingerat, se împarte în fructoză și glucoză. Aveți nevoie de insulină pentru a converti glucoza. Dacă nu este produsă suficient, glucoza începe să rămână în sânge, ceea ce duce la apariția patologiei. De aceea, trebuie să minimalizați consumul de dulciuri tradiționale.

Indulcitori pentru diabetici

În farmacii și magazine acum puteți cumpăra o varietate de înlocuitori de zahăr. Sunt sintetici și naturali. Cei artificiali sunt fără calorii în plus, dar pot provoca leziuni ireparabile sistemului digestiv.

dulciuri-pentru-diabet

Substituenții naturali ai zahărului includ:

  • Stevia. Această substanță determină eliberarea mai intensă a insulinei. Stevia este utilă și pentru că susține foarte bine imunitatea, promovează vindecarea rănilor, ajută la distrugerea bacteriilor patogene si curăță corpul de toxine. (este si un supliment de slabit, Steviafit carepe baza de stevie)
  • Licorice. Acest îndulcitor conține 5% zaharoză, 3% glucoză și glicirizină. Ultima substanță dă un gust dulce. Licorice accelerează, de asemenea, producția de insulină. Și poate promova, de asemenea regenerarea celulelor pancreatice.
  • Sorbitol. Există fructele de padure sorbus și păducel în fructele de padure. Oferă felurilor de mâncare un gust dulce. Dacă consumați mai mult de 30 g pe zi, puteți avea arsuri la stomac și diaree.
  • Xilitol. Este prezentă in cantități mari în porumb și mesteacăn. Insulina în absorbția organismului de xilitol nu este implicată. Utilizarea xilitolului poate ajuta la scăderea mirosului de acetonă din gură.
  • Fructoză. Această componentă se găsește în boabe, fructe și miere. Este foarte bogata în calorii și este absorbita încet în sânge.
  • Eritritol. Conținut în pepeni. Nivel scazut de calorii.

În fabricarea deserturilor și a panificației pentru diabetici, este preferabil să nu se utilizeze făină de grâu, ci faina de secară, porumb, ovaz sau hrișcă.

Apropo de hrisca, poti citi aici despre dieta cu hrisca daca vrei sa vezi cum se poate consuma si ce beneficii aduce.

dieta-cu-hrisca

Ce dulciuri sunt permise la diabeticii de tip 1?

Medicii cred că această boală, cel mai bine este să se respecte cea mai strictă dietă, care exclude complet alimentele cu conținut de zahăr. Dar, în practică, este foarte dificil să te adaptezi la un astfel de mod de viață într-o societate în care tentatiile se află în așteptare la fiecare pas.

Pacienților cu diabet zaharat tip 1 li se permite moderat astfel de tipuri de produse care conțin zahăr:

  1. Fructe uscate. Este mai bine ca acestea să nu fie fructe foarte dulci.
  2. Dulciuri și produse de patiserie pentru diabetici. În industria alimentară există un segment în care se produc dulciuri speciale fără zahăr. În supermarketuri există departamente mici în care pacienții cu diabet zaharat pot gasi astfel de produse.
  3. Dulciuri cu miere în loc de zahăr. Astfel de produse sunt greu de găsit pe piață, astfel încât puteți să le gătiti acasă. Astfel de dulciuri pentru diabetul de tip 1 nu pot fi consumate prea des.
  4. Extras din stevia. Un astfel de sirop poate fi adăugat la ceai, cafea sau terci, în loc de zahăr.

Info: citeste despre dovlecelul amarui si cum poate fi el un remediu pentru diabet

Ce dulciuri sunt permise la diabeticii de tip 2?

Diabetul de tip 2 este adesea diagnosticat la persoanele supraponderale, la pacienții care sunt prea pasivi sau care au suferit un stres sever. În astfel de cazuri, pancreasul limitează critic producția de insulină. Se întâmplă că există suficientă insulină, dar organismul, din motive necunoscute, nu o percepe. Acest tip de diabet este cel mai frecvent întâlnit.

Medicii recomandă ca, în cazul diabetului de tip 2, să se elimine complet dulciurile care conțin carbohidrați rapizi (glucoză, zaharoză, lactoză, fructoză). Medicul trebuie să prescrie o dietă specială și să indice clar ce puteți consuma din dulce cu un astfel de diabet.

salata-fructe-pepene-galben-dieta

De obicei, diabeticii vor fi limitați să mănânce produse din făină, fructe, prăjituri și produse de patiserie, zahăr și miere.

Mulți diabetici susțin că medicul le permite moderat să mănânce înghețată. Unele părți din sucroză din acest produs compensează o cantitate mare de grăsimi, care, în starea de răcire, încetinește absorbția carbohidraților. De asemenea, asimilarea lentă a carbohidraților este promovată de gelatina conținută într-un astfel de desert. Înainte de a cumpăra înghețată, studiați cu atenție ambalajul.

Mărfurile dulci, cum ar fi marmaladele pentru diabetici, dulciurile diabetice și bezelele le puteți consuma, dar nu exagerați cu cantitatea. Aderati la dieta recomandată de medic.

Te-a ajutat articolul? Da-i o nota de la 1 la 10!
10/101 rating

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here