Un borcan cu o astfel de dulceață va fi deosebita pe timpul iernii! Veti vedea de ce ii spun dulceata si nu magiun, diferenta este in modul de preparare. Unsa pe o bucată de pâine și cu ceaiul tău preferat este pur și simplu grozava! Și este, de asemenea, o umplutură grozavă pentru plăcinte, chifle și alte copturi.
Pentru 4 borcane de 400 ml vom avea nevoie:
- Prune – 2,5 kg
- zahăr – 1 kg
Preparare:
Curățați prunele și tăiați-le în jumătate.
Așezați prunele în straturi (cu partea tăiată în sus) și zahărul în tigaie. Se acopera cu un capac si se lasa 2 ore pentru ca prunele sa isi elibereze sucul.
Punem oala pe foc si gatim 25-30 de minute din momentul fierberii. Amestecam periodic si indepartam spuma.
După o jumătate de oră, se ia de pe foc, se răcește ușor și se bat cu un blender până se omogenizează complet.
Puneti din nou compozitia în tigaie, puneți pe foc, aduceți la fierbere și gătiți timp de 15-20 de minute până se îngroașă.
Turnați dulceața în borcane sterilizate, strangeti bine capacele, întoarceți borcanele și lăsați să se răcească complet.
Depozitam borcanele in pivnita sau in camara! După răcire, dulceața devine densa și groasă.
Eu fac aceasta dulceata in fiecare an, reteta este perfecta dupa parerea mea! Iese suficient de dulce, foarte aromata, ceea ce îmi place mai ales, în combinație cu niște unt si ceai , este pur și simplu minunata! Gătește și încearcă, cu siguranță o să-ți placă!