Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Dulceață de pere cu lămâie și cuișoare: foarte gustoasă, aromată și parfumată

by Maria
6 octombrie
Dulceata de pere, lamaie si cuisoare

Astăzi vă propun o rețetă de dulceață de pere cu lamaie si cuisoare – este foarte gustoasă și parfumată! Puteti adauga in plus si un lime, pentru mai multa aroma.

In ceea ce priveste cantitatea de zahar, aceasta poate fi ajustata in functie de gusturile dumneavoastra.

Ingrediente:

  • 4 kg de pere tari
  • 2 kg de zahar
  • 1-2 lămâi (300 g)
  • 10-12 cuișoare

Preparare:

Perele de orice varietate sunt potrivite pentru aceasta dulceata, atâta timp cât sunt ferme, dense și, de preferință, suculente, atunci vei obține o dulceață minunată cu felii întregi, transparente.

Pentru 4 kg de pere vom avea nevoie de 2 kg de zahar, 1 lamaie mare sau 2 medii (cam 300 g) si 10-12 bucati de cuisoare.

Lămâia trebuie spălată bine, cu apă clocotită și tăiată în bucăți mai maricele, felii sau cuburi si dacă este necesar, îndepărtați semințele.

Anticipez întrebarea ta – nu va fi dulceața amară din cauza lămâii? Nu, nu va fi, dar dacă ești îngrijorata. Totul va iesi perfect.

Tăiați perele pe lungime în 4 părți, tăiați miezul și, în funcție de mărimea fructului, împărțiți fiecare dintre ele în 2, 3 sau chiar 4 părți. Daca le veti taia astfel asta poate oferi viitorului gem un aspect frumos.

Nu decojesc perele de coaja, altfel exista sansa sa nu fac dulceata cu felii de pere ci cu piure de pere, mai ales daca perele nu sunt foarte tari.

Transferăm feliile de pere intr-o cratita unde punem zahăr (in straturi) și lamaie. Folositi o cratita cu fund gros, dublu, in care sa puteti fierbe bine dulceata.

Dacă atunci când gătim orice dulceață, în special dulceața confiată, dorim să obținem cele mai frumoase fructe întregi posibil, atunci la începutul gătirii trebuie adaugat acid citric sub orice formă – această tehnică simplă nu va permite fructelor să isi schimbe culoarea și sau sa se fărâmițeze. De asemenea, se adaugă acid citric pentru ca dulceața să nu devină zahăroasă.

La sfarsit acoperim cu zaharul ramas, acoperim tigaia cu un capac si o lasam cateva ore pe masa din bucatarie pentru ca fructele sa-si elibereze sucul – de regula, le las peste noapte, pentru ca lasa mai mult suc peste noapte.

Punem cratita pe aragaz si o aducem la fiert, amestecand periodic si cu grija, pentru ca pe fund poate exista zahar nedizolvat. Se măsoară timpul și, în funcție de grosimea perelor, se fierbe la foc mic timp de 10-12 minute, apoi se stinge focul.

Lăsăm dulceața până se răcește complet și repetă tot procesul de fierbere.

Astfel, gătim dulceața prin metoda gătirii multiple în 3-4 pași, cu pauze de răcire – aici totul depinde de varietatea perelor, de suculenta și densitatea acestora.

Poate părea că acesta este un proces destul de lung și obositor, dar de fapt nu este așa – dulceața poate fi fiartă când există un moment, și apoi uitați din nou de el timp de câteva ore.

Eu am gatit dulceata in 4 pasi.

La ultima gătire, când este clar că dulceața care s-a răcit este deja suficient de groasă, se adaugă în ea cuișoare, se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic timp de 8-10 minute.

Timpul a trecut și puteți pune dulceața în borcane mici sterilizate – trebuie să fie complet uscate, la fel și capacele, altfel se poate forma mucegai pe suprafața acesteia.

Încercați să puneti dulceața în așa fel încât 1-2 cuișoare să intre în fiecare borcan – acesta este cel care conferă gemului gustul și aroma unică.

O mică informatie – referitor la condimente, pe lângă cuișoare, perele sunt perfect combinate cu scorțișoară, anason stelat, ienibahar, ghimbir, nucșoară și vanilie – ele subliniază cel mai bine gustul și aroma nobilă a perelor.

Din această cantitate de produse se obțin 3 litri de dulceață de pere, parfumată, transparentă – lăsați-o pe masă și lăsați-o să se răcească complet (dupa ce ati pus-o fierbinte in borcane), nu este nevoie să o acoperiți.

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne