Fără gelatină sau agenți de îngroșare și veti obtine o dulceata complet omogena! Pregatesc aceasta reteta in fiecare an deoarece este foarte buna, aromata si moale, perfecta de intins pe paine sau de consumat cu niste clatite pufoase.
Mai jos regasiti ingredientele pentru 1 kg de caise – cantarite fara samburi – dar bineinteles ca merita sa faceti dintr-o cantitate mai mare. Trebuie doar sa dublati cantitatile. Va doresc spor la treaba!
Ingrediente necesare:
- Caise – 1 kg. (fara samburi)
- zahăr – 500 g
- Portocala – 1 buc
- Sare de lamaie – 1/3 linguriță
Preparare:
Caisele fără sâmburi vor fi măcinate cu un blender sau cu o mașină de tocat carne și turnate într-o cratiță.
Se pune zahăr, se amestecă și se adauga coaja rasa a unei portocale – folositi o portocala bio pe care sa o spalati foarte bine inainte de a o da prin razatoare – nu radeți si partea alba deoarece este amaruie.
Se macină pulpa de portocală separat și se toarnă în cratiță.
Se amestecă, se pune oala pe foc, se aduce la fierbere și se fierbe 40 de minute la foc mic, amestecând din când în când.
După 40 de minute, adăugați sare de lamaie (sau suc de lamaie), amestecați și luați de pe foc.
Turnați dulceața fierbinte în borcane sterilizate, strangeti bine capacele sterilizate, acoperiti borcanele cu un prosop si lasati sa se raceasca.
Păstrați borcanele răcite într-un loc răcoros sau in camara si serviti cu placere. Pofta buna!