Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Dulceață de caise pentru iarnă: fără agenți de îngroșare sau alte chimicale

by Maria
26 iulie
Dulceata de caise cu portocala

Fără gelatină sau agenți de îngroșare și veti obtine o dulceata complet omogena! Pregatesc aceasta reteta in fiecare an deoarece este foarte buna, aromata si moale, perfecta de intins pe paine sau de  consumat cu niste clatite pufoase.

Mai jos regasiti ingredientele pentru 1 kg de caise – cantarite fara samburi – dar bineinteles ca merita sa faceti dintr-o cantitate mai mare. Trebuie doar sa dublati cantitatile. Va doresc spor la treaba!

Ingrediente necesare:

  • Caise – 1 kg. (fara samburi)
  • zahăr – 500 g
  • Portocala – 1 buc
  • Sare de lamaie – 1/3 linguriță

Preparare:

Caisele fără sâmburi vor fi măcinate cu un blender sau cu o mașină de tocat carne și turnate într-o cratiță.

Se pune zahăr, se amestecă și se adauga coaja rasa a unei portocale – folositi o portocala bio pe care sa o spalati foarte bine inainte de a o da prin razatoare – nu radeți si partea alba deoarece este amaruie.

Se macină pulpa de portocală separat și se toarnă în cratiță.

Se amestecă, se pune oala pe foc, se aduce la fierbere și se fierbe 40 de minute la foc mic, amestecând din când în când.

După 40 de minute, adăugați sare de lamaie (sau suc de lamaie), amestecați și luați de pe foc.

Turnați dulceața fierbinte în borcane sterilizate, strangeti bine capacele sterilizate, acoperiti borcanele cu un prosop si lasati sa se raceasca.

Păstrați borcanele răcite într-un loc răcoros sau in camara si serviti cu placere. Pofta buna!

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne