Varza este un aliment sănătos și accesibil care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Sucul de varză este eficient în tratarea gastritei, ajută la slăbit, detoxifică organismul și ameliorează durerile reumatice.
Varza conține vitamine, minerale și fibre, dar este săracă în grăsimi și calorii. La fel ca orice altă legumă, varza conține fitochimicale care susțin sănătatea organismului. Cele mai importante fitochimicale care se găsesc în varză sunt izotiocianații. Aceștia sunt antioxidanți ce ajută la îndepărtarea toxinelor din organism.
Alimentele care conțin antioxidanți apără împotriva radicalilor liberi și ajută la combaterea bolilor de inimă. Deoarece varza este bogată în vitaminele A și C, întărește sistemul imunitar și previne apariția multor boli.
De asemenea, varza are proprietăți antibacteriene și ajută la distrugerea bacteriilor dăunătoare. Există studii care arată că sucul din frunze de varză Brassica Oleracea este eficient în prevenirea creșterii bacteriene. Rezultatele demonstrează că sucul din frunze de varză inhibă creșterea bacteriilor.
Varza ajută și la îmbunătățirea memoriei, deoarece conține antioxidanți ce pot încetini stresul oxidativ responsabil de îmbătrânirea creierului. Această legumă conține licopen și vitamina K ce previn pierderile de memorie și reduc leziunile neuronale din creier.
Un studiu efectuat pe femei și bărbați a arătat că există o legătură între o dieta pe bază de varză și îmbunătățirea funcțiilor cognitive.
Deoarece este o sursă importantă de minerale, varza este benefică pentru sănătatea oaselor. Calciu, potasiu și magneziu din această legumă împiedică slăbirea generală a oaselor și previn osteoporoza.
Suc de varză pentru slăbit
Pentru prepararea sucului de varză se folosește un storcător de fructe. Timp de 2 săptămâni se consumă câte 3-4 de pahare de suc de varză zilnic, înainte de masă. Sucul se consumă imediat după preparare pentru a se extrage toate substanțele benefice.
În timpul curei de slăbire se pot consuma alimente sănătoase, în special fructe, legume și semințe. De asemenea, se pot mânca nuci, măsline ori carne slabă. Cele mai bune rezultate se obțin prin renunțarea la dulciuri, alcool și alte produse nocive.
Suc de varză pentru dureri de stomac
Sucul de varză a fost folosit mult timp pentru ulcer și gastrită. Frunzele de varză conțin glutamină, o substanță care susține procesul de regenerare a celulelor ce protejează stomacul și intestinul subțire. Cei care se confruntă cu boli de stomac, pot urma o cură cu suc de varză pentru cel mult o lună.
Zi de zi, aceștia trebuie să consume câte 1 litru de suc pentru ca simptomele să se amelioreze.
Suc de varză pentru ameliorarea durerilor reumatice
Frunzele de varză pot ameliora durerile reumatice dacă sunt aplicate sub formă de comprese. Acestea au efect antiinflamator și ajută la recuperarea mobilității. De asemenea, se consumă și câte 1-2 pahare de suc de varză zilnic.
Cura cu suc de varză trebuie urmată timp de 40 de zile, apoi se face o pauză de 14 zile. Cei care vor să-și întărească imunitatea pot amesteca sucul de varză cu suc de morcovi.
Persoanele care urmează un tratament medicamentos trebuie să discute cu medicul înainte de a adăuga sucul de varză în dieta lor.