dieta-cu-orez
0/10voturi

Dieta cu orez merita incercata de catre cei care doresc sa scape de kilogramele in plus intr-un mod foarte usor si eficient in acelasi timp, dar fara a se infometa si a-si supune organismul unor adevarate chinuri, cum se procedeaza in cazul altor diete pentru slabire.

Inainte de toate trebuie sa stabilim ca dieta cu orez nu inseamna sa manancati numai orez pe tot parcursul curei, dupa cum cei mai multi au tendinta sa creada la prima vedere . Desi este foarte bogata in carbohidrati, pe langa orez care este practic ingredientul principal al aceste diete vom adauga si cereale, fructe si legume. In timpul dietei este recomandat sa tineti un regim in ceea ce priveste consumul de sare si grasimi, deci aveti grija mare la acestea.

Etape in dieta cu orez

Dieta cu orez are trei etape. Prima etapa va fi cea de detoxifiere, meniul zilnic continand doar 800 de calorii/zi. In aceasta etapa veti slabi destul de mult intr-un timp relativ scurt. Meniul celei de a doua etape va avea 1000 de calorii/zi si veti mentine acest numar de calorii pe zi pana cand ajungeti la greutatea dorita de dumneavoastra.

A treia etapa, care este si cea mai grea de fapt este cea de mentinere a greutatii. In aceasta faza veti continua regimul in ceea ce priveste consumul de sare si grasimi dar puteti creste putin numarul de calorii consumate pe zi. Fructele, cerealele si legumele nu trebuie sa lipseasca din dieta dumneavoastra pe tot parcursul curei de slabire cu orez.

Exemplu de meniu in dieta cu orez:

  • Mic dejun – la alegerea dumneavoastra puteti consuma o portie de alimente cu amidon ( amidonul este ecivalentul 1 cana si jumatate de paste fainoase, 1 -3 cani de orez, 1 felie de paine) , lapte degresat, fructe.
  • Pranzul contine trei portii de alimente ce contin amidon, 1 fruct si 3 legume
  • La cina este acelasi meniu ca la pranz.

Aceasta dieta nu este recomandata a fi tinuta pe termen lung deoarece nu contine cantitatea necesara de nutrienti si de asemenea are un procent scazut de calorii si proteine. Este foarte eficienta insa trebuie sa aveti grija sa nu exagerati. Dupa incheierea dietei totul depinde de dumneavoastra daca reusiti sau nu sa va mentineti la un nivel dorit. Pe tot parcursul dietei este recomandat sa faceti exercitii fizice, in special exercitii cardio si exercitii pentru abdomen in cazul in care doriti sa impuscati doi iepuri dintr-o lovitura: sa slabiti si totodata sa aveti un abdomen plat.

Cateva retete cu orez foarte bune

Salau cu orez in aluat

Ingrediente pentru salau cu orez in aluat :

  • A l u a t u l : 50 g drojdie, 1 ou, 1 pahar lapte, ½ lingura zahar, ½ lingurita sare, ½ pahar unt topit, untura sau ulei, faina cat cuprinde.
  • U m p l u t u r a: 1 pahar orez , 2 pahare lapte, 1 pahar apa, 3 linguri unt, 3 oua rascoapte, 500 g salau, un varf de cutit piper negru, sare.

Cum se prepara salaul cu orez in aluat ?

Se face plamadeala din drojdie cu 2-3 linguri lapte caldut si putina faina. cand a crescut, se framanta cu oul, zaharul, sarea si grasimea un aluat potrivit de moale. Cat timp seodihneste aluatul, se pune la fiert, la foc mic, orezul cu laptele, apa si sarea. cand orezul ramine aproape fara zeama, se adauga piperul si untul si se lasa sa se raceasca.

Salaul se curata inlaturind absolut toate oasele, se taie fasii, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pana cand a crescut coca si orezul s-a racit.

Aluatul se imparte in doua parti egale, din care se fac doua foi de grosimea degetului Prima foaie se aseaza pe fundul unei forme pentru copt unse, ridicand putin marginile aluatului.

Se asterne un strat uniform de orez netezindu-l cu lingura,peste el ouale rascoapte taiate rotogoale, iar peste oua fîsiile de salau. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se pune peste forma un servet si se lasa sa creasca putin. Apoi se unge cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cald, taiat patrate.

Supa de Rosii cu Orez

Ingrediente pentru 5-6 portii de supa de rosii cu orez:

  • morcov 60 g;
  • ceapa 60 g;
  • telina sau albitura 60 g;
  • ardei gras 50 g;
  • ulei 50 ml;
  • orez 50 g;
  • rosii proas­pete sau in bulion 500 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • zahar, sare si Knorr Delikat dupa gust;
  • o legatura de patrunjel verde.

Cum preparam supa de rosii cu orez ?

Zarzavatul, impreuna cu ardeiul gras se taie marunt, se caleste in ulei cu putina apa si se pune la fiert in supa (R 80, 81) sau apa, cu o lingurita de Knorr Delikat.  Se fierb  10-15 minute, dupa care se adauga orezul spalat. Dupa ce toate ingredientele sunt aproape fierte, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si pasta de tomate diluata cu puti­na supa.

Se continua fierberea inca 8-10 minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si putin zahar, inainte de servire se adauga patrunjelul verde tocat marunt.

Galuste de Orez – Quenelles de Riz

Ingrediente pentru 5-6 portii de galuste cu orez:

  • orez 50 g;
  • un galbenus de ou;
  • cascaval sau parmezan ras 30 g;
  • unt sau ulei 30 ml;
  • sare si piper dupa gust;
  • putin patrunjel verde.

Cum se prepara Galuste de Orez – Quenelles de Riz ?

Orezul se spala si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce s-a fiert bine se scur­ge de apa si se lasa cateva minute sa se tempereze. Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu gal­benusul de ou, cascavalul ras, putin piper si verdeata tocata.

Se ia cu lingurita si se formeaza galuste ce se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei sau unt. Se prajesc putin, doar cat sa coaguleze oul si sa se intareasca usor. Se intorc si se prajesc pe toate partile, apoi se scot si se introduc in supa sau consome fierbinte.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here