Daca sunteti in cautarea unei retete foarte bune dar si rapide pentru un desert delicios, atunci ati ajuns unde trebuie. Recomand cu drag sa incercati aceasta reteta de prajitura rapida, fara coacere, cu crema de mascarpone si crema de portocale.
Este un desert acrisor, aromat si foarte parfumat cu care iti vei putea surprinde musafirii.
Ingrediente pentru prajitura cu portocale:
- piscoturi – 180 g;
- smantana pentru frisca – 200 ml;
- suc de portocale – 750 ml;
- mascarpone – 70 g;
- zahăr – 8 linguri;
- zahăr vanilat – 10 g;
- Amidon de porumb – 8 linguri;
- lapte – 500 ml;
- Unt – 20 g.
Mod de preparare:
Punem piscoturile intr-o tava de copt, pe care le insiropam in prealabil in 250 ml suc de portocale. Trebuie sa acoperiti fundul tavii si marginea (doar cu 1 strat) cu piscoturile bine insiropate in suc.
Pentru crema trebuie sa turnați laptele într-o cratiță, adăugați 4 linguri de amidon și zahăr granulat. Punem zaharul si amidonul in suc de portocale in proportii asemanatoare – cremele se fac in recipiente diferite. De asemenea, amestecăm zahărul vanilat în lapte, batem componentele cu un tel în ambele tipuri de lichid.
Punem cratita cu suc si laptele la foc mediu. Adăugați unt în sucul de portocale și 20 de grame de mascarpone în lapte. Fierbeți ambele tipuri de crema până se îngroașă.
Adaugati alternativ laptele și crema de portocale pe baza prajiturii deja pregatita anterios. Dăm tortul la frigider până se întărește.
În acest moment, bateți mascarponele rămas cu smantana pentru frisca, până se formează vârfuri stabile. Scoateti tortul din forma (dupa ce s-a solidificat bine) si puneti frisca pe suprafața și părțile laterale ale desertului.
Puteți decora tortul cu coajă de portocală sau felii de portocală.
În sectiune, prajitura va fi foarte frumoasa iar gustul este deosebit de bun – se imbina perfect dulcele cu acrisorul portocalelor. Pofta buna!