Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă de desert delicios, la pahar, făcut din produse ieftine si la indemana tuturor. Procesul de pregatire al desertului este unul foarte simplu si rapid iar rezultatul este unul deosebit.
In loc de banane, puteti folosi orice fructe doriti sau chiar puteti folosi un sos de caramel (daca doriti si daca va place). Acesta este un desert care poate fi adaptat in functie de gusturile fiecaruia.
Paharele pe care le-am folosit eu sunt de 200 ml.
Vom avea nevoie:
- Lapte – 1 litru
- Zahăr – 1 cană
- Gălbenuș – 1 bucată
- Amidon – 4 linguri
- Zahăr vanilat – 1 plic
- Crema – 1 cana
- Ciocolată – 150 de grame
- Biscuiți – 200 de grame
- Banană – 1 bucată (opțional)
Preparare:
Într-o cratiță mică, adăugați zahăr, amidon de porumb (sau făină de grau – eu recomand amidonul) și amestecați.
Se adauga gălbenușul de ou, laptele și se amestecă. Se pune pe foc lent, se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa apoi sa fiarba 30-40 de secunde.
Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se amesteca. Se toarnă crema, se amestecă. Se toarnă jumătate din amestec într-un recipient curat. Pune ciocolata in a doua jumatate si amesteca – trebuie sa pui ciocolata cat crema este inca fierbinte, pentru a se putea topi foarte bine.
Zdrobiți biscuitii în firimituri si turnați crema alba în recipientul pentru desert (in pahar, in cazul meu), adăugați biscuiti și banane felii sau alte fructe pe care le preferati.
Se toarnă crema de ciocolată. Punem desertul la frigider pana cand se intareste, macar pentru 4-5 ore dupa care poate fi servit. Poftă bună!