Pregătiți această prăjitură delicioasă cu ciocolată și alune de pădure, care va impresiona cu siguranță pe toată lumea. Combinarea unui blat pufos de ciocolată, alunelor crocante și unei creme delicate de smântână este pur și simplu irezistibilă.
Deși rețeta necesită puțin mai mult timp, rezultatul final merită cu adevărat. Savurați această prăjitură alături de familie și prieteni, acompaniată de o cană de cafea sau ceai dar este minunata si pregatita ca tort aniversar.
Cana cu care am masurat ingredientele are o capacitate de 250 ml.
Ingrediente pentru aluat:
- 5 ouă
- Un praf de sare
- 150g (3/4 cană) zahăr
- 50g (1/4 cană) ulei
- 1 linguriță praf de copt
- 120g (3/4 cană) făină
- 30g (2,5 linguri) cacao
Tavă de copt: 18×28 cm
Prepararea blatului:
Bateți ouăle cu 150 g zahăr și un vârf de sare. Adăugați treptat uleiul, făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Amestecați continuu.
Turnați aluatul într-o formă de 18×28 cm tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru aproximativ 35 de minute.
Ingrediente pentru cremă:
- 100g alune de pădure măcinate
- 30g (2 linguri) zahăr
- 600g (2,5 căni) cremă de brânză
- 60g (4 linguri) zahăr
- 200g (1 cană) smântână (33% grăsime)
Pentru insiropat:
- 100g (2/5 cană) lapte
- 1 linguriță zahăr pudră
Pentru glazura de ciocolată:
- 100g alune de pădure prăjite
- 200g ciocolată
- 30g (2 linguri) ulei vegetal
Lăsați la frigider timp de 15 minute.
Mod de preparare:
Pe foc mediu, prăjiți 100 g alune măcinate cu 60 g zahăr până devin aurii. Lăsați-le să se răcească pe hârtie de copt.
După ce blatul s-a răcit, scoateți-l din formă și tăiați-l în 3 părți egale.
Pentru cremă, amestecați brânza de vaci, 60 g zahăr, smântâna și alunele prăjite cu zahăr.
În lapte, dizolvați zahărul pudră. Insiropati prima parte de blat cu amestecul de lapte, adăugați crema și nivelați. Repetați procesul cu celelalte părți ale prăjiturii.
Lăsați prăjitura să se răcească 2 ore în frigider.
Tocați grosier 100 g alune prăjite pentru decor. Topiți ciocolata cu uleiul într-un vas pe aburi, adăugați alunele și amestecați. Turnați amestecul pe partea de sus a prăjiturii și nivelați.
Înainte de servire, lăsați prăjitura să stea 15 minute în frigider.
Poftă bună!
Sfaturi:
Dacă nu vă plac alunele de pădure, le puteți înlocui cu migdale sau nuci.
Pentru un gust mai intens de ciocolată, folosiți ciocolată neagră de calitate, cu un conținut ridicat de cacao.
Dacă doriți ca prăjitura să fie și mai festivă, o puteți decora cu fructe proaspete, frișcă sau fulgi de ciocolată.
Prăjitura este mai bună dacă este servită răcită, astfel încât aromele să se îmbine mai bine.
Sperăm că vă veți îndrăgosti de acest prăjitură festivă cu ciocolată la fel de mult ca și noi. Este un adevărat deliciu, perfect pentru orice ocazie specială. Vă dorim o coacere plăcută și poftă bună!