Un desert cu adevărat delicios, fără coacere și fără prea multe bătăi de cap, din brânză de vaci, lapte și ciocolată!
Acest desert m-a cucerit imediat! Ce combinație delicioasă de brânză de vaci, lapte și ciocolată. Și cel mai bun lucru este că este ușor de făcut.
Ingrediente necesare pentru stratul alb:
- Brânză de vaci: 400g
- Lapte: 200g
- Zahăr pudră: 100g (sau după gust)
- Gelatină: 12g
- Apă: 50ml
Stratul de ciocolata:
- Ciocolată cu lapte: 150g
- Lapte: 200ml
- Gelatină: 8g
- Apă: 50ml
Prepararea desertului
Mai întâi, pregătiți gelatina, deoarece trebuie să se umfle timp de aproximativ 30-40 de minute, în funcție de tipul de gelatină.
Pentru aceasta, luați două pahare sau boluri mici, turnați câte 50ml de apă în fiecare și adăugați gelatina: 12g într-un pahar – pentru stratul alb, și 8g în celălalt – pentru stratul de ciocolata.
Pregătiți stratul de ciocolata. Între timp, puneți ciocolata într-un vas sau o oală mică, rupand-o în bucăți mai mici în prealabil.
Turnați laptele peste ciocolată și puneți la foc mediu, asigurându-vă că ciocolata se topește în lapte. Amestecați constant pentru a împiedica ciocolata să se lipească de fundul vasului.
Odată ce laptele dă în clocot, îndepărtați de pe foc. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei în timp ce gelatina se hidrateaza.
Pregătiți stratul alb. Mărunțiți brânza de vaci cu un blender până devine fină și omogenă.
Turnați laptele, mai mixați o dată cu blenderul și adăugați zahărul pudră, amestecând bine.
Strat de ciocolata – Topiți gelatina hidratata (8g) la cuptorul cu microunde timp de 15 secunde, având grijă să nu o supraîncălziți!
Amestecați cu o linguriță și turnați în amestecul de ciocolată cu lapte (nu este neapărat să fie complet răcit, dar al meu s-a răcit putin (era totusi cald) în timpul umflării gelatinei).
Amestecați gelatina și laptele de ciocolată cu un tel sau o spatulă până devin omogene și turnați în formă. Am folosit o formă de silicon de 20×10 cm. Puneți în frigider timp de 1 oră să se întărească.
Desigur, nu trebuie să folosiți neapărat această formă; puteți folosi orice boluri sau pahare și apoi să mâncați desertul cu o linguriță. De asemenea, o formă de silicon nu este necesară.
Strat alb. Turnați 12g de gelatină în amestecul de brânză de vaci cu lapte, topiți-o la cuptorul cu microunde ca și înainte și amestecați bine cu un tel. Turnați acest amestec peste stratul de ciocolată întărit (după 1 oră). Puneți înapoi în frigider pentru aproximativ 3 ore. Eu l-am lăsat peste noapte.
Desertul gata întărit se scoate ușor din formă, punându-l în apă fierbinte pentru un minut – asigurați-vă că desertul nu se topește; imediat ce începe să se desprindă de pereți, scoateți-l. Dacă îl pregătiți în pahare sau boluri mici, nu este nevoie să îl scoateți.
Poftă bună!