Budinca este un preparat tradițional englezesc, creat în timpul revoluției industriale. Se spune că familiile sărace nu-și permiteau să lase resturi de mâncare sau alte bucăți neconsumate pe masă. Astfel, tot ceea ce nu era consumat prima dată era transformat în budincă.
Prima budincă nu a fost de ciocolată, ci din carne. Cu toate acestea, în țara noastră, varianta cu carne este cunoscută sub numele de pateu.
Budinca de ciocolată este desertul ideal pentru iubitorii de dulce. Are o textură delicată și un gust inconfundabil de ciocolată.
Ingrediente pentru budinca de ciocolată:
- biscuiți – 130 g;
- cacao – 3 linguri;
- lapte – 1000 ml;
- amidon de porumb – 4 linguri;
- vanilină – un praf;
- zahăr – 150 g.
Mod de preparare pentru budinca de ciocolată:
Într-un blender, mărunțim biscuiții până obținem firimituri fine. Adăugăm o lingură de cacao pudră. Amestecăm ingredientele până când biscuiții capătă o nuanță de ciocolată.
Turnăm 500 ml de lapte într-o cratiță, adăugăm vanilina și două linguri de amidon. Batem ingredientele cu un tel și punem cratița pe foc mic. Amestecăm constant compoziția și aducem laptele la punctul de fierbere.
Turnăm 100 g de zahăr într-o tigaie și îl caramelizăm la foc mediu. Odată ce caramelizarea este completă, adăugăm în tigaie laptele fierbinte. Combinăm bine cele două componente, amestecând constant.
În cupe de servire, presăm firimiturile de biscuiți și turnăm deasupra amestecul obținut din lapte și caramel.
Într-o altă cratiță, turnăm restul de 500 ml de lapte, adăugăm amidonul și cacao rămasă. Fierbem compoziția la foc mediu până se îngroașă. Trebuie să obținem o masă densă, pe care o punem peste stratul de lapte și caramel.