Va prezint o reteta de emiliana care imi este foarte draga deoarece este gustoasa, ieftin de făcut iar dificultatea prepararii este foarte scazuta a.i oricine o poate face fara batai de cap.
Ingrediente 8 portii:
- 450g aluat foietaj, 2 foi,
- 200g frisca,
- 400ml lapte rece,
- 130g praf de cremsnit de la Dr. Oetker,
- 2 pliculete de zahar vanilat pt frisca. sau 200-300g crema de vanilie.
Mod de preprare:
Punem hartie de copt in tava asezam aluatul foietaj, il intepam cu fruculita.
Deasupra foietajului putem pune o alta foaie de copt , iar pe margini 4 furculite , ca sa nu creasca foarte tare. Coacem 180ºC-15min, pana se rumeneste usor. (Atenti, trebuie supravegheat, timpul difera in functie de cuptor).
Procedam la fel si cu cealalta foaie. Se va umfla putin, dar nu are nimic.
O lasam sa se raceasca.
Facem crema la mixer cu cei 400ml lapte rece si praful.
Batem si frisca cu zaharul vanilat.
Intindem pe prima foaie un strat de crema si unul de frisca. Punem a doua foaie , presam un pic, nu pre tare sa nu curga crema sau sa se sfarame foietajul.
Acum urmeaza partea urata, trebuie sa punem prajitura in frigider si sa asteptam o noapte intrega ca sa se inmoaie putin foietajul. Dar asteptarea va merita.
*povestea de mai jos se intampla undeva prin 2015. Intre timp am inceput sa gatesc si rar mai cumpar dulciuri din comert. Am lasat textul de mai jos doar de dragul amuzamentului.
Unde mai gasim o emiliana buna?
Din cand in cand trebuie sa ne mai facem si pe plac si ne delectam cu ceva dulce. Nu se poate doar dieta, dieta, dieta 😛
Zilele trecute, de fapt spre rusinea mea nu era nici macar zi, era vreo 11 noaptea mi s-a facut o pofta teribila de ceva dulce si bineinteles, nu aveam nimic in casa care sa fie pe gustul meu.
Aveam 2 optiuni sa merg in Profi (ala cu program non-stop) sau la Prima Food. Am ales a 2a varianta si din toate prajiturile de acolo, am ales Emiliana pe care v-o recomand si voua.
PS. Nu fac reclama la Prima Food. Daca emiliana am nimerit-o faina si mi-a placut, restul chestiilor (inclusiv hamburgerii) pe care i-am incercat de la ei, nu mi s-au parut deloc ok.
Buna ziua!
Si eu imi doresc o reteta de Emiliana dar nu am gasit.
Fac si eu ceva asemanator din patrate de foetaj,coapte si apoi umplute cu crema de vanilie si decorate cu frisca.Dar o reteta originala, in care sa fac rulada din foetaj nu am gasit.
Daca ma puteti ajuta, va multumesc.Si daca nu ma puteti ajuta nu e problema, am sa mai incerc!
O zi frumoasa!