Cura Rudolf Breuss: Descriere, Durata Si Tratament

Metoda lui Breuss face ca tractul digestiv să se odihnească și corpul să poată utiliza energia disponibilă pentru a depăși boala. Permite glandelor noastre vitale să funcționeze iar și circulația liberă a sistemului limfatic începe din nou. În acest timp și apoi în viitor, energiile pot depăși orice denaturare sau alterare care a survenit ca urmare a unui stil de viață anormal anterior.

Tratament pentru cancer

Această dietă poate fi folosită în mod eficient de oricine suferă de boli moderne. Acestea includ cancer, reumatism, guta, artrita, calcificări (vascular și oase), tensiunea arterială ridicată și scăzută, bronșită, vezică biliară și boli de ficat, boli cardiovasculare, boli ale ochiului, tulburări circulatorii, tiroida, boli pancreatice, boli catarale, boli ale organelor genitale (uter, ovar, prostată, testicul), tulburări nevralgice, defect spinal, deficit de fier, anemie pernicioasă, pulmonare si boli de piele.

Cura Rudolf Breuss

Durata tratament

Durata tratamentului depinde de necesități, de exemplu, 3 zile în cazul întreținerii sănătății, 6-7 zile în ciclul de curățare de primăvară. Pentru mai multe boli grave (cancer, leucemie, gută, psoriazis, scleroza multiplă, neuropatii) cursul tratamentului să fie continuat numai de către un medic cu experiență sau urmând instrucțiunile unui medic. Timpul maxim de utilizare este de 42 de zile.

Dieta Breuss este bazată pe un post de 42 zile, dar definiția „post” utilizată în dieta Breuss include de fapt, anumite tipuri de alimente, cum ar fi fructe si sucuri de legume, toate luate în formă lichidă- adică un „regim”. Tratamentul cancerului prin dieta Breuss consta intr-o dietă foarte rigidă de fructe, legume și plante aromatice, pe care o persoană le bea timp de  42 de zile. Deoarece celulele canceroase au un metabolism foarte diferit de celulele normale, dieta Breuss este concepută pentru a omorî prin înfometare celulele canceroase prin nefurnizarea de proteine ​din ​alimente solide.

Ce contine dieta?

Teoria este că celulele canceroase pot trăi numai pe proteinele ​​din alimente solide. Prin urmare, dacă bei doar suc de legume și ceaiuri 42 de zile, celulele canceroase mor în timp ce celulele normale continuă să prospere. Dieta nu afectează celulele normale.

Sucul de legume

  • 300 g sfecla roșie
  • 100 g morcovi suculenți
  • 100 g țelină
  • 70 g cartofi
  • 30 g ridiche neagră

Legumele se curăță, se cântăresc, se trec prin storcător şi se strecoară prin trei rânduri de tifon ca să nu rămână absolut niciun reziduu. Se face proaspăt în fiecare zi.

Ceaiul de salvie (Salvia officinalis)

Într-o jumătate de litru de apă care fierbe, se pune o mica cantitate de salvie şi se fierbe exact 3 minute, se ia de pe foc, se lasa puțin şi se adauga putină sunătoare (Hypericum perforatum) şi roiniță (Melissa officinalis) pentru aromă. După 10 minute de infuzare se strecoară şi se bea în timpul zilei rece, neîndulcit.

Ceai pentru rinichi

Se bea doar trei săptămâni şi sunt necesare pentru această perioadă următoarele cantități:

  • 15 g coada calului (Equisetum arvense)
  • 10 g urzică (Urtica dioica)
  • 8 g troscot (Polygonum aviculare)
  • 6 g sunătoare (Hypericum perforatum)urzica

Se mărunțesc bine plantele şi se amestecă. Într-o cana de apă fiartă se pune din amestec şi se lasă 10 minute la infuzat, apoi se strecoară şi lichidul se pune într-o cană. Peste zațul rămas se pun alte doua căni de apă fierbinte şi se fierb 10 minute. Se strecoară şi se amestecă cu ceaiul din prima cană.

Ceaiul de naprasnic (Geranium robertianum)

Într-o cană de apă fiartă se pune o mica cantitate şi se lasă zece minute la infuzat, după care se strecoară. Se bea rece, neîndulcit.

Supa de ceapa

Se taie o ceapă întreagă, de mărime mijlocie, cu tot cu coaja galbenă exterioară. Se prăjește în ulei vegetal până devine aurie, se adaugă 500 ml de apa rece şi se lasă până la fierbere şi se amestecă până se înmoaie ceapa. Se adaugă legume rase foarte fin şi se strecoară bine ca să nu scape niciun reziduu solid prin trei rânduri de tifon.

Important !
  • In timpul curei nu este permis să se mănânce nimic timp de 42 de zile; se beau doar sucurile de legume în amestec cu ceaiurile respective
  • Se consuma doar sucuri perfect naturale, de preferat preparate in casa
  • Se consumă numai sucul, fără pulpa (zaț), pentru că acesta este hrană solidă
  • Dacă ceaiul de coaja de cartofi nu are gust bun, se renunță; înseamnă ca ficatul nu are nevoie de el
  • De preferat să nu se consume mai mult de o jumătate de litru de suc pe zi
  • Se bea încet, cate o linguriță, se insalivează bine si apoi se înghite
  • Toate ceaiurile se beau fără zahar
  • Nu este voie numai suc, fără sa se consume ceai
  • Nu se trece brusc numai la cură, este nevoie de câteva zile pentru a vă obișnui
  • După cură nu se revine brusc la alimentație.

 

 

Te-a ajutat articolul? Da-i o nota de la 1 la 10!
8/101 rating

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here