Cum ar fi sa poti manca inghetata in fiecare zi si sa o incluzi ca e o parte activa a unei diete nutritive, plinde de probiotice si sanatoase ?
Inghetata poate sa fie cu adevarat o aditie importanta in bucataria ta atunci cand o prepari din produsele lactate pe care le-ai fermentat tu insuti, cum ar fi de exemplu smantana, creme fraiche sau iaurt.
Smantana
Din moment ce samntana este doar un simplu produs lactat care a trecut printr-un proces de fermentarem aceasta este un ingredient complet natural pentru a face inghetata. Poate sa aduca o aroma mai apartye produselor in care este adaugata.
Creme fraiche
Fiind varianta franceza mai aromata a smantanii, creme fraiche functioneaza, de asemenea, foarte minunat in procesul de creare al inghetatei. Cu siguranta ca o sa observi diferenta de gust data de prezenta creme fraiche in compozitia inghetatei. Il poti servi si cu placinta.
Chefir
Chefirul are o aroma atat de unica, incat nuti l-ai imagina ca fiind baza unei gustari reci. Dar, atunci cand este combinat cu aromele si indulcitorii potriviti, o sa obtii cu siguranta o combinatie castigatoare.
Inghetata cu vanilie si chefir este o reteta foarte simplu de creat. Poti diversifica acest produs prin adaugarea unor fulgi de ciocolata sau a unor fructe de sezon. Sau, daca chiar iti doresti o inghetata cu aroma bogata, atunci poti sa iti strecori chefirul si sa folosesti branza de chefir ca o baza in prepararea inghetatei cu fulgi de ciocolata, fructe de padure si chefir.
Iaurt
Iaurtul comercial inghetat este foarte popular, dar poate sa fie destul de scump si poate sa contina unele ingrediente pe care poate ca ti-ai dori sa le ocolesti. Folosirea iaurtului facut in casa si a indulcitorilor naturali iti garanteaza faptul ca inghetata ta va fi delicioasa.
Prepararea inghetatei fara o masina
Daca urmeaza sa faci foarte multa inghetata, poate ca ti-ai dori sa iti iei un aparat de facut inghetata. Dar. daca nu poti sa iti mai iei inca un electrocasnic, ar trebui sa stii ca e posibil sa prepari inghetata fara ajutor din partea unor aparate. Ambele tehnici sunt foarte simple, dar au nevoie de mai mult timp decat in cazul unui aparat.
- Optiunea 1
- poti sa torni baza pntru inghetata intr-o tava rezistenta la congelare si poti sa lasi la inghetat 30 de minute.
- Scoti inghetata din congelator si amesteci cu o furculita pentru a sfarama toate bucatile inghetate. Mai putine bucati de gheata inseamna o inghetata mai fina.
- Poti sa repeti la fiecare 20 de minute, pana cand inghetata a ajuns la o fermitate care iti place, timp de 2 pana la 4 ore. Poti sa servesti
- Optiunea 2
- Trebuie sa umpli o punga cu fermoar cu inghetata pe doua treimi si apoi sa o inchizi
- Pui acea punga intr-o alta punga cu fermoar care sa fie mai mare.
- Sa tii pungile deschise in timp ce o alta persoana umple punga cea mare cu gheata sfaramata in straturi
- Inchide punga si incepe sa masezi si sa agiti punga pentru a obtine acelasi efect ca si in cazul unui aparat traditional de inghetata
- Continua sa verifici punga cea mica, pentru a vedea daca inghetata a ighetat suficient
Inghetata de cafea
Vara, un anotimp cu temperaturi ridicate, cu mult soare si evident un aer irespirabil greu de suportat. Simti ca te topesti si nimic nu reuseste sa te determine sa te simti confortabil.
Inghetata, desertul delicios este singura varianta care te salveaza de canicula si te racoreste pentru scurt timp.
Deliciul racoritor este consumat pe timp de vara in cantitati industriale de populatia lovita de canicula.La peste 35 de grade Celsius, fiecare incearca sa depasesca caldura consumand o inghetata racoritoare.
Din fericire, astazi o gasim la toate coturile si este accesibila oricui.Printre cele mai apreciate sortimente se numara cele de fructe, de vanilie si, mai nou, inghetata de cafea.
Daca in trecut consumul de inghetata se rezuma doar la sortimentele vanilie si cacao, in prezent exista o multitudine de arome, care mai de care mai interesante si apetisante.
In anotimpul torid inghetata de cafea este la mare cautare, asta si pentru ca pe langa faptul ca este racoritoare, are si efect stimulator si energizant datorita proprietatilor cafelei.Inghetata de cafea era inainte foarte greu de gasit, fiind un sortiment mai rar intalnit.Doar restaurantele de lux sau gelateriile specializate comercializau inghetata de cafea.
In prezent inghetata de cafea este foarte raspandita, asta si datorita faptului ca cererea si interesul pentru acest sortiment a crescut considerabil in ultimii ani.Canicula ne oboseste si soarele reuseste sa ne sece de puteri.Astfel avem nevoie de o varianta ajutatoare ca sa rezolvam ambele probleme.Inghetata de cafea are efect dublu reusind atat sa ne racoreasca, cat si sa ne energizeze.