Când am doar un ou, făină și lapte la îndemână, pregătesc mereu această rețetă delicioasă și simplă de croissante. Sunt ușor de făcut și, cel mai important, nu necesită folosirea cuptorului!
Sunt incredibil de pufoase, umplute cu Nutella sau frișcă și se prepară într-un timp record. Nu doar că sunt extrem de gustoase, dar și rămân proaspete și fragede!
Ingrediente:
- 250 ml lapte călduț
- 60 g zahăr
- 8 g drojdie uscată
- Un praf de vanilie
- 1 ou
- 50 ml ulei
- 550 g făină
- Un praf de sare
- Unt moale pentru ungerea aluatului
- Zahăr tos pentru decor
- Nutella sau frișcă pentru umplutură
Mod de preparare:
Amestec laptele cu zahărul, drojdia uscată, vanilia și oul folosind un tel. Apoi adaug uleiul și amestec din nou.
Cerne făina, adaugă un praf de sare și frământă până obții un aluat omogen. Acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l să dospească timp de 1 oră.
Întinde aluatul într-o foaie, unge-l cu unt moale și taie-l în triunghiuri.
Pune Nutella sau frișcă la bază și rulează triunghiurile în formă de croissante. Așază-le pe o tavă presărată cu făină și acoperă-le cu un prosop pentru încă 15 minute.
Încinge o cantitate mare de ulei într-o tigaie și prăjește Croissantele pe toate părțile până devin aurii. Așază-le pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Decorează croissantele cu zahăr pudră și savurează-le alături de o ceașcă de ceai!
Pofta buna!