Aceasta reteta de crenvursti in aluat este minunata pentru momentele in care vrei sa pregatesti o gustare rapida, satioasa, calda si foarte gustoasa.
Toate simigeriile din oras au la vanzare acest tip de preparat, cunoscut sub denumirea de covridog. Acesta se face din aluat dospit, cu drojdie si iese foarte pufos si bun.
Pentru reteta eu am folosit crenvursti insa sunt foarte buni si cu cabanos, depinde cu ce va place voua mai mult. Excelent pentru micul dejun, alaturi de un pahar de sana sau kefir. Sa trecem la treaba!
Ingrediente necesare:
- Lapte – 125 ml
- Apă – 125 ml
- Drojdie – 25 gr
- sare – 5 gr
- zahăr – 2 lingurițe
- Ulei – 30 ml
- Ou – 2 buc
- făină de grâu – 500 gr
- Cârnați după gust – 10-12 buc
- Seminte de susan/mac sau de in – pentru decor
Mod de preparare:
Aveti nevoie de un recipient mic in care trebuie sa puneti laptele, apa, adăugați drojdie, zahăr și făină cernută – 5 linguri. Se amestecă totul bine și se lasă intr-un loc caldut pentru o jumătate de oră.
După 30 de minute, adăugați 1 ou, sare, ulei rafinat și adăugați treptat făina.
Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 60 de minute, acoperit cu un prosop. Împărțiți aluatul în jumătate. Se întinde într-un strat subțire și se taie în fâșii subțiri de 3 cm lățime.
Îndepărtați membrana de pe cârnați, dacă este necesar și înfășurați cu o fâșie de aluat. Intr-un bol mic se bate bine oul ramas pe care-l vom folosi pentru a unge aperitivele.
Pune carnatii in aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou si se decoreaza cu susan sau seminte de mac, daca se doreste.
Coaceți până se formează o crustă aurie, la o temperatură de 180 de grade.
Poftă bună!