Crema de branza este adesea folosita in casele fiecaruia dintre noi, mai ales la micul dejun. O felie de paine cu crema de branza este destul de satioasa si rapid de pregatit insa, ce ar fi daca am pregati acasa aceasta crema de branza?
Crema de branza din comert contine o sumedenie de ingrediente neprietenoasa, e plina de sare si grasimi iar daca vom face noi, acasa, o crema de branza, pe langa faptul ca va fi mult mai gustoasa va fi si mai sanatoasa.
Hai sa vedem cum se prepara crema de branza acasa.
Ingrediente necesare:
- smântână 20-30% grăsime – 300 g.
- iaurt clasic – 260 g.
- sare – 1/2 linguriță.
- suc de lamaie – 1/2 lingurita.
Mod de preparare:
Punem 300 de grame de smântână cu un conținut de grăsime de 20-30%.
Punem peste smantana, 260 de grame de iaurt natural clasic (puteti folosi si iaurt grecesc), adaugam o jumatate de lingurita de sare si o jumatate de lingurita de suc de lamaie. Amesteca totul bine cu o spatula.
Punem o strecurătoare acoperită cu mai multe straturi de tifon pe un bol și punem tot amestecul nostru.
Îl închidem și punem puțină greutate deasupra, astfel încât zerul în exces să curgă în vas. Pune la frigider pentru 8-12 ore sau peste noapte.
Și brânza noastră de casă este gata. Iese moale, gustoasa, cu gust cremos si consistenta delicata.
Multe persoane o folosesc pentru a face diverse gustări, creme pentru prăjituri sau pur și simplu îl folosesc ca „untar” pentru un sandviș.
Puteți adăuga verdeață precum mărar, patrunjel sau ceapa verde, piper negru măcinat, usturoi uscat sau proaspăt și amestecați.
Dacă se dorește, verdeața poate fi înlocuită cu orice altceva pe gustul tău. Se întinde pe o felie de pâine și se servește. Încercați să o preparati pentru că nu este deloc dificil iar rezultatul este delicios.