Conopidă pane – cele mai delicioase rețete, ce merită încercate

retete conopida pane

Conopida pane este delicioasa. Daca nu ai incercat-o pana acum, e momentul sa prepari retetele de mai jos. Sunt simple, dar foarte gustoase.

Conpida pane din 4 ingrediente

Ingrediente necesare:

  • Jumatate de capatana de conopida
  • 2 oua, 1-2 linguri faina
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

conopida paneAceasta reteta este extrem de simpla si se face super rapid.

Spalam si uscam conopida, apoi o desfacem in bucatele. Turnam apa intr-o cratita mare si adaugam putina sare. Adaugam conopida si o fierbem timp de aproximativ 5-7 minute la foc mediu.

Punem apoi conopida intr-o strecuratoare si o clatim sub un jet de apa rece.

Intr-un castron separat, batem ouale cu furculita. Adaugam putina sare si 1-2 linguri de faina. Amestecam bine.

Incalzim putin ulei intr-o tigaie. Trecem fiecare bucata de conopida prin amestecul de ou si faina. Prajim conopida in tigaie, la foc mediu, pana se rumeneste bine pe ambele parti.

In functie de marimea conopidei, o prajim timp de 5-10 minute. Pofta buna!

Conopida pane fara oua

reteta delicioasaIngrediente:

  • 1 conopida
  • Sare, zahar si condimente (piper, frunza de dafin, coriandru)
  • 1/2 cana faina de grau
  • 1/2 cana faina de mazare
  •  Ulei pentru prajit, apa

Mod de preparare:

Punem o oala cu apa (1.5 litri) pe foc. Adaugam sare, piper, o frunza de dafin si coriandru.

Spalam conopida, o uscam si o rupem in buchetele. Punem conopida la fiert in apa cu condimente. O lasam sa fiarba 2-3 minute.

Punem apoi conopida intr-o strecuratoare si o scurgem.

Pregatim aluatul, fara oua. Amestecam faina de mazare si faina de grau. Adaugam sare si putin zahar. Diluam amestecul cu apa plata, astfel incat sa capete consistenta unei smantani groase.

Incalzim uleiul intr-o cratita adanca. Inmuiem conopida in aluat si apoi o punem in cratita cu ulei incalzit. Prajim conopida pana se rumeneste. Pofta buna!

Conopida pane cu pesmet

conopida pesmetIngrediente:

 

  • 1 conopida, 2 oua
  • 30 ml lapte, 1/2 lingurita sare
  • Piper negru macinat (dupa gust)
  • 1 lingurita suc de lamaie, 100 gr pesmet
  • 2 linguri faina de grau, ulei de floarea soarelui (pentru prajit)

Mod de preparare:

Impartim conopida proaspata in buchetele mici si o spalam bine. Punem conopida intr-o cratita cu apa rece. Adaugam sare si suc de lamaie (astfel, conopida nu se va ingalbeni in timpul gatitului) si punem cratita pe aragaz.

Gatim conopida la foc mediu, timp de 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Daca gatim conopida prea mult, va incepe sa se destrame. Punem conopida intr-o strecuratoare si o clatim sub un jet de apa rece.

Pregatim aluatul lichid. Batem ouale, adaugam laptele si faina de grau. Amestecam bine. Adaugam si putina sare si piper. Trecem fiecare buchetel de conopida prin acest aluat lichid, apoi il trecem prin pesmet.

Incalzim ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Prajim buchetelele de conopida la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Iti recomand sa mananci conopida cat este calda. Pofta buna si spor la gatit!

Conopida pane cu cascaval

conopida pane cu cascavalIngrediente:

  • 1 conopida, 3 oua
  • 1/2 lingura apa, 4-5 linguri faina
  • Sare, condimente (turmeric, boia de ardei iute)
  • 100-150 gr cascaval, usturoi
  • Ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Desfacem conopida in buchetele mici, cu cat sunt mai mici, cu atat gustul lor este mai bun. Clatim bine conopida, apoi o punem intr-o cratita cu apa clocotita si o fierbem timp de aproximativ 5 minute.

conopida fiartaMie imi place sa fie mai moale, de aceea o fierb aproximativ 15 minute.

Lasam conopida sa se raceasca. Curatam usturoiul si il zdrobim. Dam cascavalul pe razatoare.

Batem ouale, adaugam usturoiul zdrobit si cascavalul ras. Turnam apa in amestecul rezultat. Adaugam faina, sare, condimente, si o lingura de ulei. Amestecam bine.

aluatCu o furculita luam fiecare buchetel de conopida si-l trecem prin aluatul obtinut.

Punem aluat de floarea soarelui intr-o tigaie. Cand se incalzeste, prajim conopida la foc mediu.

prajireIntoarcem conopida, astfel incat sa se formeze o crusta pe toate partile.

conopida prajita rumenitaPutem manca conopida imediat, dar ar fi mai bine sa o lasam sa se raceasca cel putin o ora. In acest timp, se inmoaie bine si devine incredibile de gustoasa. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here