Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Conopidă murată – nu este doar o garnitură excelentă, ci și un aperitiv delicios

by Mălina
28 august
Conopidă murată – nu este doar o garnitură excelentă, ci și un aperitiv delicios

Conopida murata poate fi servita chiar si la o masa festiva. Arata bine si are un gust foarte bun. Nu este doar o garnitura excelenta pentru preparatele din carne, ci si un aperitiv excelent. Mai jos, gasesti 4retele delicioase.

Conopida murata cu morcovi

Ingrediente:

  • 1 conopida, 1-2 morcovi
  • 3-4 boabe de piper negru
  • 2-3 cuisoare, 1 litru apa
  • Sare, 100 gr zahar, acid citric
  • 50-55 ml otet, 1-2 frunze de dafin

Mod de preparare:

conopida murataRupem conopida in buchetele, apoi o clatim bine. Punem apa la fiert. Adaugam sare si acid citric (la 1 litru de apa, adaugam 25 gr de sare si 1 gr acid citric).

Punem conopida la fiert. O gatim timp de 3-4 minute, apoi o transferam intr-o strecuratoare si o clatim sub un jet de apa rece.

Punem boabe de piper, cuisoare si foi de dafin pe fundul fiecarui borcan curat. Punem conopida in borcane. Curatam morcovii, il clatim si ii taiem felii. Adaugam si feliile de morcov in borcane.

Pregatim marinada. Adaugam 70 gr sare, 100 gr zahar, 50-55 ml otet in apa. Fierbem marinada si apoi o turnam peste conopida din borcane.

Acoperim borcanele cu capace curate si le fierbem in apa clocotita timp de 8 minute. Inchidem bine borcanele cu conopida murata si le pastram intr-un loc racoros si intunecat. Pofta buna!

Conopida murata cu legume

conopida murata cu legume si boabe de mustarIngrediente:

  • 500 gr conopida, 2 boabe de ienibahar
  • 1/2 lingurita coriandru, 1.5 linguri zahar, 1 lingura sare
  • 2.5 linguri otet 9%, 2 frunze dafin, 1/2 lingurita mustar boabe
  • 1 ardei gras rosu, 1 cuisor uscat, 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 500 ml apa, 2 catei de usturoi, 1 morcov

Mod de preparare:

Desfacem conopida in bucatele, o spalam si o fierbem intr-o cratita cu apa clocotita.

conopida la fiertCand fierbe, dam focul la mare, o gatim 30 de secunde, apoi o luam de pe foc. Scurgem apa.

Punem conopida intr-o strecuratoare si o clatim sub un jet de apa rece. Conopida ar trebui sa ramana ferma.

Curatam morcovul si il taiem in felii sau in cuburi. Curatam cateii de usturoi si-i taiem in felii subtiri. Ardeiul gras il taiem in cubulete.

Incepem sa pregatim marinada. Punem coriandru, boabele de ienibahar, frunzele de dafin, cuisorul, boabele de mustar, sarea si zaharul, intr-o cratita mica, cu un volum de 1 litru. Adaugam ulei de floarea soarelui si 500 ml de apa.

marinada foi de dafin boabe de mustarPunem cratita pe foc si asteptam sa fiarba marinada. O fierbem timp de 1-2 minute. Intre timp punem legumele pregatite intr-un vas.

legume pentru murat

Dupa ce marinada a fiert, adaugam otetul, amestecam si o luam de pe foc. Turnam marinada fierbinte peste legume. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi acoperim vasul si-l bagam la frigider pentru 8 ore.

marinada peste legumeConopida murata cu legume se pastreaza la frigider timp de o saptamana. Pofta buna!

Conopida murata cu usturoi si seminte de coriandru

conopida murata in borcaneIngrediente:

  • 1 conopida de aproximativ 2 kg
  • 4 morcovi, 2 catei de usturoi
  • 3 cani zahar, 1/2 pahar ulei, 2 litri apa
  • 4 linguri sare, 2 cani otet
  • 2 lingurite seminte de coriandru, boabe de piper si frunze de dafin

Mod de preparare:

Clatim bine conopida sub un jet de apa rece si o desfacem in buchetele. Punem conopida intr-un recipient cu apa si o fierbem la foc mic. Gatim conopida timp de 5 minute, apoi o punem intr-o strecuratoare si o clatim sub un jet de apa rece.

Curatam usturoiul si il tocam. Curatam morcovii si ii taiem in inele. Combinam intr-o cratita ingredientele pentru marinada (apa, uleiul, sarea, zaharul, semintele de coriandru, boabele de piper si frunzele de dafin).

Lasam marinada sa fiarba. Asezam conopida in borcane, adaugam morcovul si usturoiul si turnam deasupra marinada fierbinte. Lasam conopida sa se raceasca bine, apoi o punem intr-o camera rece. Dupa 6 ore, o putem gusta. Pofta buna si spor la gatit!

Conopida murata cu ardei gras

conopida cu ardei grasIngrediente:

  • 1 conopida de marime medie
  • 2 ardei grasi, 2 litri apa fiarta si racita
  • 5 linguri otet, 2 linguri sare, 100 gr zahar
  • 5 boabe de piper negru, 2 frunze dafin, 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurite seminte de marar, 2 cuisoare, 3 catei usturoi

Mod de preparare:

Desfacem conopida in buchetele. Taiem ardeii grasi in bucati mici. Punem apa la fiert intr-o oala. Adaugam zaharul, sarea, boabele de piper negru, frunzele de dafin, semintele de marar, cuisoarele si uleiul. Cand incepe sa fiarba, adaugam otetul si amestecam bine.

In marinada rezultata, adaugam conopida, ardeiul gras si usturoiul zdrobit printr-o presa. Dam focul la mare si asteptam sa fiarba iar. Cand incepe sa fiarba, reducem focul si mai fierbem amestecul timp de cateva minute.

Punem conopida cu ardei si marinada in borcane si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Mutam apoi borcanele cu conopida intr-o camera rece. Pofta buna!

Tags: retete cu conopidaRețete de Murături

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne