Conopidă la cuptor – un preparat delicios, numai bun de servit la cină sau la masa de prânz

conopida la cuptor delicioasa

Conopida la cuptor nu este doar usor de preparat, ci si foarte gustoasa. Chiar si copiii mei mananca cu pofta acest preparat delicios.

Ingrediente:

  • 1 conopida
  • 100 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita chimen, 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute, sare (dupa gust)
  • Piper negru macinat (dupa gust), 4 catei de usturoi, 3 catei de usturoi in ulei

Ingrediente pentru sos:

  • 100 gr iaurt grecesc, 5 frunze busuioc proaspat
  • Sare (dupa gust), un praf piper negru macinat
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare:

conopida cu sosSpalam conopida si o desfacem in buchetele. Turnam ulei de masline intr-un castron, adaugam chimen, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare si piper negru macinat. Amestecam totul.

Punem conopida in castronul cu marinada, apoi, dupa ce toate bucatile de conopida au fost trecute prin amestecul de condimente le punem intr-un vas de copt. Turnam marinada ramasa deasupra.

Punem cateii de usturoi printre bucatile de conopida.

Pregatim sosul. Amestecam iaurtul grecesc cu sarea, piperul, usturoul zdrobit si frunzele de busuioc maruntite. Lasam sosul deoparte.

Introducem conopida in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 25 de minute. Dupa ce conopida s-a copt, o scoatem din cuptor, o punem pe farfurie si o servim cu sosul preparat anterior. Pofta buna!

Iti recomand sa incerci si urmatoarele doua retete de conopida la cuptor. Sunt la fel de gustoase!

Conopida la cuptor cu boia afumata si turmeric

conopida cu boia afumataIngrediente:

  • 1 conopida, 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita ceapa uscata, 1/2 lingurita boia afumata
  • 3/4 lingurita fulgi de ardei iute, 3/4 lingurita boaia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita chimen macinat, 1/2 lingurita turmeric
  • Piper negru macinat (dupa gust), un varf de chili, 1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Cat timp cuptorul se incalzeste, curatam conopida de frunze, o spalam si o rupem in buchetele. Punem conopida intr-un castron mare.

Amestecam intr-un alt castron uleiul de masline, boaia afumata, fulgii de ardei iute, boiaua de ardei dulce, ceapa uscata, chimenul macinat, turmericul, chili, piperul si sarea.

Punem conopida in acest sos si amestecam bine cu mainile, astfel incat uleiul si condimentele sa fie distribuite in uniform. Punem apoi conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Pofta buna!

Conopida la cuptor cu morcovi și usturoi

conopida la cuptorIngrediente:

  • 1 conopida medie – aproximativ 1 kg
  • 2 morcovi – aproximativ 60 gr
  • 4 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce, 1/3 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita sare, un varf de turmeric

Mod de preparare:

Desfacem conopida in bucatele, punem intr-o strecuratoare si o clatim in apa rece. Curatam morcovii si-i taiem in felii. Punem conopida si morcovii intr-un castron.

conopida morcoviPunem toate condimentele intr-un castron mic: boia de ardei dulce, piper negru macinat, sare, turmeric. De asemenea, adaugam uleiul de masline. Amestecam bine.

sos conopidaTurnam amestecul obtinut peste conopida si morcovi. Amestecam legumele cateva minute, apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam cateii de usturoi decojiti in tava.

conopida la cuptor morcov usturoiBagam tava in cuptorul preincalzit la 190-200 de grade, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 35 de minute. Cu cateva minute, inainte de a scoate conopida din cuptor, putem presara deasupra cascaval ras sau parmezan. Pofta buna si spor la gatit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here