Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Conopidă gratinată – o idee interesantă pentru o cină în familie

by Mălina
12 aprilie
conopida gratinata

Momentele petrecute cu familia sunt cele mai importante. De aceea, de fiecare data cand ne strangem cu totii la mine acasa, pregatesc cele mai delicioase mancaruri. Saptamana trecuta am facut conopida gratinata. Toata lumea a fost incantata.

Conopida gratinala cu cascaval

Ingrediente:

  • 1 conopida (aproximativ 1.5 kg)
  • 4 linguri unt, 3 linguri faina, 400 ml lapte fierbinte
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara, 80 gr cascaval
  • 50 gr parmezan, 30 gr pesmet, 1 lingurita sare

Mod de preparare:

conopida gratinata cu cascaval si parmezanPreincalzim cuptorul la 190 grade.

Spalam conopida si o rupem in buchetele. O fierbem apoi intr-o cratita mare cu apa sarata. Gatim conopida pana se inmoaie, timp de aproximativ 5 minute.

Pregatim sosul. Topim 2 linguri de unt intr-o alta cratita. Adaugam faina. Gatim sosul timp de 2-3 minute, amestecand continuu pentru a elimina cocoloasele. Adaugam treptat laptele cald si amestecam constant.

Fierbem sosul pana se ingroasa, timp de aproximativ 3 minute. Luam sosul de pe foc, adaugam 1 lingurita de sare, piper negru proaspat macinat, 50 gr cascaval, 50 gr parmezan si nucsoara. Amestecam bine toate ingredientele.

Turnam 1/3 din sos intr-un vas de copt de 20×30 cm, apoi adaugam buchetelele de conopida. Turnam sosul ramas peste conopida si presaram deasupra pesmetul si restul de cascaval ras. Topim 2 linguri de unt si il turnam peste conopida.

Coacem conopida in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 de minute pana se rumeneste. Inainte de servire, putem presara deasupra ceapa verde. Pofta buna si spor la gatit!

Conopidă gratinată cu brânză de vaci

conopida gratinata cu sos de branzaIngrediente:

  • 200 gr conopida
  • 140 gr cascaval, 225 gr branza de vaci
  • 1/2 lingurita mustar pudra
  • 1/2 lingurita usturoi pudra
  • 1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180 grade si ungem un vas de copt cu ulei.

Clatim conopida si o desfacem in buchetele mici. Umplem o cratita de marime medie cu apa, adaugam putina sare si asteptam sa fiarba. Adaugam conopida in apa clocotita si o gatim timp de 5 minute.

Scurgem apa si asezam conopida pe fundul vasului de copt, pregatit la inceput. Dam cascavalul pe razatoare si-l amestecam cu branza de vaci, mustarul, usturoiul si sarea. Amestecam totul cu un mixer pana se omogenizeaza.

Punem amestecul uniform peste conopida. Amestecam pana cand toate bucatile de conopida sunt unse cu acest amestec. Coacem conopida in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute pana se rumeneste. Pofta buna si spor la gatit!

Tags: retete cu conopida

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne