Conopida gratinata la cuptor arata foarte bine si are un gust delicios. De fiecare data cand fac acest fel de mancare, copiii mei se asaza primii la masa. Daca vrei sa prepari si tu conopida gratinata la cuptor, iti recomand sa incerci urmatoarele retete.
Conopida gratinata la cuptor cu paste
Ingrediente:
- 1 capatana de conopida, 300 gr paste penne
- 200 gr branza de vaci, 100-120 gr smantana
- 1-2 oua, 200 gr cascaval
- Ulei de floarea soarelui
- Sare
Mod de preparare:
Rupem conopida in buchetele. O punem intr-o oala cu apa clocotita sarata si o fierbem timp de 3-4 minute.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, reducand timpul de gatit la jumatate. Punem pastele intr-o strecuratoare pentru a scurge apa. Pastram aproximativ 100-150 ml din apa in care le-am fiert.
Amestecam branza de vaci, smantana, ouale si 150 grame de cascavalul ras. Adaugam apa in care am fiert pastele, conopida si pastele. Amestecam usor.
Punem totul intr-un vas de copt uns cu ulei de floarea soarelui. Aplatizam usor.
Bagam vasul cu paste si conopida in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 6-8 minute. Scoatem apoi vasul din cuptor si presaram cascaval ras deasupra.
Mai bagam conopida la cuptor pentru cateva minute, pana cand se topeste cascavalul. Conopida gratinata se servste fierbinte. Pofta buna si spor la gatit!
Conopida gratinata la cuptor cu bacon
Ingrediente:
- 500 gr conopida, 100-150 gr cascaval
- 150 gr bacon (sau carnati)
- 1 ceapa, 5-6 crengute de marar
- 4-5 oua, 300 ml lapte
- 1-2 catei de usturoi, sare si ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Spalam conopida in apa calda, apoi o rupem in buchetele si o punem la fiert in apa clocotita cu sare, timp de 3-4 minute.
Curatam ceapa si o tocam marunt. Baconul iil taiem in cubulete.
Punem putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie, iar cand se incinge, adaugam ceapa. Prajim ceapa pana se rumeneste, apoi adaugam baconul. Mai prajim inca 1 minut.
Batem ouale cu un tel, adaugam laptele, usturoiul curatat si zdrobit si putina sare. Amestecam bine.
Dam cascavalul pe o razatoare grosiera.
Punem conopida fiarta intr-un vas de copt. Adaugam ceapa si baconul. Deasupra presaram marar verde tocat marunt.
Turnam amestecul de ou si usturoi peste conopida si presaram cascaval ras.
Punem vasul cu conopida in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 25-30 de minute.
Lasam conopida gratinata sa se raceasca usor, apoi o taiem in portii si o servim. Pofta buna si spor la gatit!
Conopida gratinata la cuptor cu carne de pui
Ingrediente:
- 400 gr conopida, 200 gr carne de pui
- 200 ml lapte sau smantana
- 1 ou, 170 gr cascaval
- 10 ml ulei de floarea soarelui
- Sare si piper (dupa gust)
Mod de preparare:
Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine, apoi o punem la fiert in apa clocotita cu sare. O fierbem timp de 3 minute, apoi o punem intr-o strecuratoare, pentru a se scurge lichidul.
Taienm carnea de pui in bucati mici si o prajim intr-o tigaie cu ulei, pana este pe jumatate gatita. Dureaza aproximativ 2-3 minute.
Intr-un castron batem oul cu laptele, folosind o furculita. Adaugam sare si piper.
Punem intr-un vas de copt carnea de pui si conopida si acoperim cu amestecul de lapte si ou. Presaram cascaval ras deasupra si apoi bagam vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru aproximativ jumatate de ora.
Conopida gratinata la cuptor este satioasa si sanatoasa. Poate fi servita la cina sau la masa de pranz. Pofta buna si spor la gatit!
Multumesc pentru retete !
Sunt foarte apetisante