Conopida cu maioneza este foarte gustoasa. In plus are o aroma placuta si este usor de preparat. Mai jos gasesti cateva retete simple de conopida cu maioneza. Incearca-le si bucura-te de gustul lor delicios.
Ingrediente:
- 1 conopida mare, sare si piper (dupa gust)
- 1/2 cana smantana, 1/4 cana maioneza
- 1 lingura otet de mere, 1 lingura mustar, 1/3 cana telina tocata, 1/2 lingurita boia de ardei
- 3 oua fierte, 1/4 cana ceapa verde tocata marunt, 1 lingurita seminte de telina
- 1 lingurita marar proaspat tocat, 1/2 lingurita usturoi pudra
Mod de preparare:
Spalam conopida si o rupem in buchetele. O punem la fiert intr-o oala cu apa. O fierbem la foc mediu, timp de 5-6 minute, pana cand incepe sa se inmoaie.
O punem apoi intr-o strecuratoare si o clatim sub un jet de apa rece.
Decojim ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem galbenusurile intr-un castron.
Adaugam smantana, maioneza, otetul de mere, mustarul, semintele de telina, usturoiul pudra, boiaua, sarea si piperul negru macinat. Amestecam bine pana se combina ingredientele.
Asezam conopida intr-un alt castron si adaugam telina tocata, albusul de ou tocat, mararul si ceapa verde.
Turnam amestecul de galbenusuri si maioneza peste conopida din castron. Amestecam bine pentru a combina ingredientele.
Servim conopida cu maioneza imediat sau o punem la frigider pentru a se raci bine. Pofta buna si spor la gatit!
Conopida cu maioneza si mustar
Ingrediente:
- 1 conopida mare, 1 cana telina tocata marunt
- 1/3 cana ceapa rosie tocata marunt
- 1/2 cana maioneza, 1 lingura mustar, 1/4 lingurita usturoi pudra
- 1/2 lingurita otet de mere, 1/2 lingurita sare de mare fina
- 1/4 lingurita piper negru macinat, ceapa verde
Mod de preparare:
Umplem o oala cu apa si o punem pe foc, la fiert. Spalam conopida, o desfacem in buchetele si o adaugam in apa care fierbe. Reducem focul si fierbem conopida pana se inmoaie, timp de aproximativ 5 minute. Nu trebuie sa fie foarte moale.
Scurgem conopida si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem in bucatele si o punem intr-un castron mai mare. Adaugam telina si ceapa rosie.
Intr-un castron mai mic, amestecam maioneza, mustarul, otetul de mere, sarea, piperul si usturoiul pudra. Adaugam amestecul in castronul cu conopida.
Amestecam bine pentru a combina ingredientele. Inainte de servire, ornam conopida cu maioneza cu ceapa verde tocata marunt. Pofta buna!
Conopida cu maioneza si bacon
Ingrediente:
- 1 conopida mare, 6 felii bacon
- 1/2 cana smantana, 1/4 cana maioneza
- 1 lingura suc de lamaie, 1/2 lingurita usturoi pudra
- Sare si piper negru macinat (dupa gust)
- 1 1/2 cana branza cheddar rasa, 1/4 cana ceapa verde tocata marunt
Mod de preparare:
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. O punem apoi la fiert intr-o oala cu apa fierbinte. Acoperim oala cu un capac si gatim aproximativ 4 minute, pana se inmoaie conopida.
Apoi o scurgem si o lasam sa se raceasca, in timp ce pregatim restul ingredientelor.
Prajim baconul intr-o tigaie mare, la foc mediu, pana devine crocant, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Scoatem baconul din tigaie si-l punem pe un prosop de hartie, pentru a absorbi grasimea. Tocam baconul marunt.
Intr-un castron mare, amestecam smantana, maioneza, sucul de lamaie si usturoiul pudra. Adaugam conopida fiarta si amestecam usor.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam bucatelele de bacon, branza Cheddar rasa si ceapa verde tocata marunt. Amestecam bine. Pofta buna si spor la gatit!