Alecia - Blog Pentru Femei
No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
DIABET
REȚETE CULINARE
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări
No Result
View All Result
Alecia - Blog Pentru Femei

Compot de mere întregi – ați mai încercat? Este foarte bun

by Maria
29 septembrie
Compot de mere întregi – ați mai încercat? Este foarte bun

Compotul de mere este o băutură delicioasă care potolește perfect setea. Merele din el își păstrează forma și densitatea, absorb siropul și, prin urmare, devin deosebit de gustoase. Sunt foarte bune consumate cu cremă sau frișcă.

Compotul de mere este o băutură clasică care este rezervată în mod tradițional pentru iarna de la sfârșitul toamnei. Pentru aceasta, se folosesc de obicei mere tari, de mărime medie, acrisoare, cu pulpă aspră și coajă groasă.

Merele sunt adesea combinate cu alte fructe, condimente și ierburi. Citricele, menta, strugurii, cuișoarele și anasonul stelat completează bine aroma de măr. Gustul ideal se obtine daca adaugati putina scortisoara in compot. Mariti cantitatile in functie de cate borcane de compot vreti sa faceti.

Ingrediente:

  • mere – 1 kg
  • zahăr – 350 g
  • apă – 2 l
  • scorţişoară – 0,5 linguriță
  • acid de lamaie – 0,5 linguriță

Mod de pregatire:

Pregătiți merele

Utilizați mere de iarnă pentru compot. Înmuiați-le în apă rece timp de aproximativ 5 minute. Scurgeți merele într-o strecurătoare, clătiți sub jet de apa, îndepărtați tulpinile și zonele deteriorate. Tăiați merele prea mari în jumătăți și lăsați-le întregi pe cele mici. Dacă doriți, puteți indeparta cotorul (partea cu seminte) folosind dispozitivul special pentru acest lucru.

Spălați borcanele

Spalati borcanele cu bicarbonat de sodiu și clătiți bine. Lăsați borcanele curate să se usuce, așezând fundul în sus pe un prosop curat de bucătărie. Fierbeți capacele în apă timp de 3-5 minute.

Pune merele în borcane

Puneti o cratita cu 2 litri de apa la foc mare. Umpleți borcanul cu mere până la aproximativ 2/3 din volum. În cazul unui recipient de litru, veți avea nevoie de aproximativ 350 g de mere. Un recipient de trei litri conține aproximativ 1 kg de fructe.

Peste mere se toarnă apă clocotită

Se toarnă apă clocotită în borcanul cu mere. Procedați cu precauție, deoarece recipientul de sticlă se poate crăpa din cauza schimbărilor bruște de temperatură. Cel mai sigur este să turnați apă în 3-4 doze, făcând pauză de 10-15 secunde de fiecare dată.

Umpleți borcanele cu apă clocotită până sus și acoperiți-le cu capace. Lăsați merele așa timp de 30 de minute.

Scurgeți apa

Când timpul a trecut, puneți un capac de strecurătoare (un capac de plastic cu găuri) pe borcan. Scurgeți apa înapoi în cratiță. Acoperiți din nou borcanul cu un capac obișnuit pentru a menține merele calde.

Pregătiți siropul

Turnați 350 g de zahăr, acid citric și scorțișoară măcinată în apa care au fost infuzate merele. Nu este necesar să le adaugi pe acestea din urmă, dar acest condiment se potrivește foarte bine cu merele și va face compotul deosebit de gustos.

Amestecați siropul până când zahărul este complet dizolvat. Puneti cratita pe aragaz si aduceti la fiert, gatiti inca 2 minute.

Turnați siropul peste mere și strangeti bine capacele

Turnați cu grijă siropul clocotit în borcanele cu mere. Umpleți recipientele până la sus. Sigilați imediat borcanele cu compot, întoarceți-le pe capace și asigurați-vă că sunt inchise etanș. Pentru autosterilizare, înfășurați compotul într-o pătură și lăsați timp de 6-8 ore.

Transferați borcanele reci în cămară. După 7-10 zile, verificați compotul. Dacă rămâne transparent, atunci totul este în ordine.

Related Posts

salata-de-sfecla
Culinar

Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate

turte-cartofi-chefir-fara-oua
Culinar

Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă

chifle dulci cu branza de vaci
Culinar

Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid

pregatim-branza-de-casa-30-minute
Culinar

Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute

tort pandispan cu piersici
Culinar

Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată

chifle pufoase cu crema de vanilie
Culinar

Chifle dulci și pufoase umplute cu cremă de vanilie

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • salata-de-sfecla
    Salată de sfeclă roșie – un izvor de sănătate
  • chifle dulci cu branza de vaci
    Chifle pufoase și dulci, cu umplutură de brânzică de vaci! Simplu și rapid
  • turte-cartofi-chefir-fara-oua
    Turte de cartofi cu chefir. O rețetă apetisantă: Fără ouă
  • tort pandispan cu piersici
    Tort Raiul Piersicilor: cu blaturi ușoare de pandișpan, piersici moi și cremă aromată
  • pregatim-branza-de-casa-30-minute
    Pregătim cea mai gustoasă brânză de casă în 30 de minute
  • dieta-rina
    Dieta Rina – Cat poti slabi in 4 zile? Am testat aceasta dieta
  • cat-de-eficiente-sunt-dietele
    Tipuri de diete – cum te ajuta dietele sa slabesti?
  • dieta-disociata-meniu
    Dieta disociata – Dieta de 60 de zile cu care slabesti 15 kilograme
  • tarate-psyllium
    Tărâțe Psyllium – Cum se administrează? Ce beneficii au?
  • ce este dieta de 3 zile
    Dieta de 3 zile – planuri de mese, substituiri permise și precauții
  • Despre mine
  • Publicitate
  • Termeni si conditii
  • GDPR
  • Contact

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne

No Result
View All Result
  • Home
  • Sănătate
  • Dietă & Slăbire
  • Frumusete
  • Casă și Gradină
  • Recomandări

© 2023 Alecia.ro - Blogul Femeii Moderne