Cu siguranță nu ai mâncat clătite atât de delicioase. Specialitatea lor este că sunt coapte cu unt la cuptor, așa că până și clătitele congelate vor fi mereu proaspete. De obicei fac 100 de clătite. Coc imediat 30 dintre ele la cuptor si le servesc la masa, iar restul pur si simplu le congelez si le coc inainte de consum. Este un mod rapid de a pregati ceva dulce, mai ales atunci cand se anunta musafiri care apar intr-un timp scurt si trebuie sa pregatesc ceva delicios.
Ingrediente:
- ouă – 5 buc.;
- vanilie sau zahar vanilat;
- sare – 0,5 linguriță;
- zahăr – 4 linguri;
- ulei de floarea soarelui – 3 linguri;
- brânză de vaci 5% – 450 g;
- bicarbonat de sodiu – un praf;
- făină – 7 linguri;
- lapte – 500 ml.
Mod de preparare:
Se bat 4 ouă cu două linguri de zahăr și sare pana cand zaharul este complet dizolvat – va puteti folosi de un mixer sau puteti bate cu un tel. Turnați o lingură de lapte în compozitia de ouă, cerneți în ea făina și bicarbonatul de sodiu.
Amestecati un aluat lichid și uniform pentru clătite. Turnați laptele și uleiul în aluat, amestecați. Acesta este aluatul pe care l-am facut eu.
Prăjiți clătitele subțiri clasice într-o tigaie cu putin ulei.
Spargeti un ou în brânză de vaci, adăugați zahăr și vanilie, amestecați ingredientele.
Tăiați clătitele în trei fâșii si puneti umplutura de branza in aceste fasii, impaturim clatitele in triunghiuri. Transferați triunghiurile de brânză într-o tavă de copt unsă cu unt.
Pune bucăți de unt pe fiecare strat. Acoperiți cu folie și coaceți clătitele cu brânză timp de 20 de minute la cuptor la 180 de grade.
Serviți la masă și savurați un desert minunat. Pofta buna!