Savurați un desert delicios, preparat acasa, cu această rețetă de clătite pufoase, cu umplutură dulce și aromată. Perfecte pentru un mic dejun îndulcit sau un desert dupa ce ati luat pranzul, aceste clătite sunt o delicatese pentru papilele gustative.
Urmând pași simpli și folosind ingrediente pe care le aveți probabil deja în bucătărie, veți putea crea un desert care nu doar că va alinta simțurile, dar va aduce și zâmbete pe fețele celor dragi.
Fie că optați pentru umplutura de banane și miere sau personalizați după preferințe, această rețetă este usoara si cu rezultate delicioase.
Pentru preparare, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Făină, lapte, smântână lichida 33% grasime – câte 1 cană fiecare;
- Ouă – 3 bucăți;
- Zahăr – 2 linguri;
- Ulei– 1 lingură;
- Sare – jumătate de linguriță;
- Zahăr vanilat după gust.
Procesul de preparare a clătitelor:
Am folosit aceeasi cana pentru masurare si am obtinut 200 gr faina, 300 ml lapte si 300 ml smantana lichida.
Pentru umplutură, luați banane, miere și unt.
Clatite – Amestecați ouăle cu sare și zahăr, adăugați vanilie după gust. Turnați laptele și amestecați bine. Cerneți făina și adăugați-o la amestec, amestecati aluatul. Turnați smântâna și amestecați din nou.
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 20 de minute sau refrigerați timp de 1 oră.
Încălziți o tigaie și ungeți-o cu ulei vegetal, gătiți clătitele.
Topiți un cubuleț de unt și prăjiți felii de banană până devin aurii. Întindeți miere pe clătită, așezați felii de banană deasupra și rulați-o în formă de tub sau împăturiți-o ca pe un plic. Pofta buna!