Foarte gustoase, pufoase și moi, cu cascaval și verdeata. Puteți face acest mic dejun foarte repede, petrecând un minim de timp și un minim de ingrediente. Aluatul pe baza de kefir ofera acestor clatite o textura moale, aerata, frageda dar si un gust aparte.
Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- chefir, 300 ml;
- ou, 1 buc;
- cascaval, 150 g;
- sare;
- bicarbonat de sodiu, 0,5 linguriță;
- zahăr, 1 linguriță;
- făină, 150 g;
- mărar și ceapă verde.
Procesul de gatire
Din aceste ingrediente veti obtine 3 clatite mari, pe care le puteți tăia în porții și pot fi un mic dejun delicios unei familii de 3-4 persoane.
In primul rand trebuie sa incepeti prin a da cascavalul pe razatoarea mare si mai apoi se toacă mărunt ceapa verde, o legatura, se toacă și mărarul.
Amestecați chefirul cu un ou, un praf de sare și zahăr. Se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu sau cu praf de copt, se adaugă la amestec și se frământă.
Adăugați cascavalul ras, ceapa verde și mărar.
Sfat: dacă vă place un gust original, adăugați în aluat ierburi aromatice provensale sau italiene.
Prăjiți clatitele într-o tigaie, ungându-le cu ulei vegetal pe ambele părți, la foc mic pe ambele părți.
Inainte de servire se taie in portii. Se poate servi cu smantana, diverse sosuri si merge de minune cu salate de legume și șuncă. Pofta buna!