Ciuperca Tibetana – Tratament Pentru ulcer gastric, gastrită, migrene cronice, inflamații intestinale

Ciuperca tibetana (așa-numita ciupercă a yoghinilor indieni) este adusă din India. Este cultivata de călugării din Tibet și este folosita de yoghini pentru a trata diferite boli. Istoria apariției ciupercii tibetane este compusă din multe legende, este acoperită cu multe secrete.

Deși există multe opinii, nu există o confirmare documentară. Cu toate acestea, faptul că această ciupercă a fost cunoscută de câteva sute de ani este incontestabilă.

Versiuni ale apariției ciupercii tibetane de lapte

Una dintre legende spune că aceasta ciuperca indiana aparține popoarelor din Tibet. Rețeta pentru pregătirea sa ca tratament a fost păstrată ca unul dintre secretele sacre ale medicinei.

Ciuperca tibetana

Din India în Europa, planta a fost adusă de un profesor polonez care a trăit în Tibet timp de cinci ani și care a tratat cancerul de stomac și ficat. După recuperarea completă, care a apărut din cauza proprietăților terapeutice ale ciupercii tibetane, profesorul a plecat, primind o ciupercă ca dar.

O altă legendă explică caracteristicile de vindecare ale plantei, prin faptul că ciuperca printre musulmani a fost considerată darul lui Allah. De aceea, a fost transferată, ca relicvă, de la o generație la alta. Credincioșii au considerat că ciuperca este baza bogăției și prosperității familiei.

Există o credință cum că triburile ortodoxe din nordul Caucazului au primit o ciupercă ca dar de la Profetul Mohamed când a trecut prin aceste teritorii cu aproape 1500 de ani în urmă. Ciuperca a fost numită apoi sămânța profetului Mohamed, iar băutura, pregătită pe baza ei, a fost băută de către Profet. La mijlocul secolului al XIX-lea, kefirul de ciuperci s-a răspândit în ​​Europa. Au fost deschise clinici cu kefir, povestiri miraculoase despre vindecarea instantanee cu ajutorul unei ciuperci au fost spuse peste tot. Kefirul a fost numit un elixir minunat, o băutură tânără care prelungește viața. Medicii din Europa au folosit kefirul pentru tratamentul rahitismului, afecțiunilor ginecologice, bolilor pulmonare, anemiei. În caz de tuberculoză severă, kefirul a fost utilizat pentru a ușura suferința pacientului.

Medicii europeni din Zurich, la sfârșitul secolului al XIX-lea au vindecat diverse boli ale stomacului și intestinelor cu ajutorul ciupercii: ulcer gastric, gastrită, migrene cronice, inflamații intestinale. Clinicile foloseau, de asemenea, kefir pentru tratamentul anemiei. Se credea că pacienții tolerează bine acest remediu. Odată cu aportul regulat de kefir, durerea scade, iar greutatea rămâne normală.

Ilia Ilici Mecinikov (de origine romano-moldoveneasca), castigator al Premiului Nobel, a observat că, cu ajutorul bacteriilor din acidul lactic, se suprimă procesul nedorit prezent în intestin. Datorită acestei afirmații, cercetătorii au atras atenția asupra proprietăților importante ale produselor lactate fermentate.

Funcții utile ale ciupercilor de lapte tibetane

Ciupercile tibetane pot fermenta laptele de vaca, capra, și oaie. Ciuperca tibetană are un mic corp alb, cu un diametru de 5 mm la începutul dezvoltării și 50 mm în perioada matură.

Bautura de lapte din ciuperci tibetane calmează setea, restabilește puterea, ameliorează oboseala. Când este utilizata, există o ameliorare generală a proceselor metabolice în organism (metabolismul este reglementat, procesul de îmbătrânire este inhibat). Are un efect bun în colită, gastrită, ulcer gastric. Are, de asemenea, proprietăți in reducerea colesterolului.

Există informații despre ameliorarea stării de boală a ficatului și a tractului biliar, boli de inimă. A fost observat un efect pozitiv în condiții inflamatorii la persoanele cărora nu li se permite să utilizeze antibiotice, cu boală gingivală, tromboflebită, vene varicoase.

De asemenea poate reduce ușor tensiunea arterială, astfel încât pacienții cu tensiune arterială scăzută nu li se recomanda să-l consume timp îndelungat.

Beți 20 de zile fără pauză, apoi faceți o pauză lungă și beți din nou alte 20 de zile. Tratamentul durează șase luni. Dacă este nevoie să continuați, după o lună de întrerupere tratamentul poate fi repetat. Una dintre caracteristicile utile este o bună capacitate de a ameliora și de a vindeca reacțiile alergice, în special la copii. Kefirul poate ameliora cursul și poate vindeca hipertensiunea arterială severă, boala cardiovasculară.

Kefirul se descurcă perfect cu eliminarea depozitelor de sare, poate transforma substanțele nocive prin reacția chimică în aminoacizi foarte utili. Această caracteristică ajută să se descurce perfect cu ateroscleroza, scleroza senilă.

Ciuperca tibetana se foloseste pentru tratarea cu succes a obezitatii, deoarece descompune grăsimile în compuși simpli, care sunt apoi ușor eliminați din organism. Cu ajutorul laptelui de ciuperci tibetane, se pot rezolva și tumorile benigne.

În cazul diabetului, bautura reduce zahărul din sânge, ajută la tratament, dar trebuie doar să acorde atenție faptului că băutura nu se combină cu insulina. Băutura mărește tonusul, rezerva internă a corpului, ajută la întinerirea și curățarea corpului. Chiar și creșterea celulelor canceroase maligne încetează după administrarea acestui preparat. Când consumati kefir, microflora intestinală este normalizată și bolile gastro-intestinale sunt vindicate. Kefirul vindeca bolile pulmonare, ficatul, tractul biliar, bolile renale.

Vitaminele în compoziția unei băuturi sănătoase

Oamenii de știință au calculat că o sută de grame de kefir cu ciuperca tibetana contin:

  • Vitamina A este de la 0,05 până la 0,12 mg (DZR este de aproximativ 1,5-2,1 mg);
  • Vitamina B1 (tiamina) este de aproximativ 0,1 mg (DZR este de aproximativ 1,5 mg);
  • Vitamina B2 (riboflavină) este de la 0,16 până la 0,4 mg (DZR este de aproximativ 1,5 mg);
  • Carotenoide care sunt transformate în organism astfel încât să se obțină vitamina A, de la 0,02 la 0,07 mg;
  • Niacina (vitamina PP), aproximativ 1 mg (DZR este de aproximativ 19 mg);
  • Vitamina B6 (piridoxină), aproximativ 0,1 mg (DZR este de aproximativ 2 mg);
  • Vitamina B12 (cobalamina), aproximativ 0,5 mg (DZR este de aproximativ 3,2 mg);
  • Calciul este de 120 mg (DZR este de aproximativ 800 mg);
  • Fierul, aproximativ 0,1 – 0,3 mg, (DZR este de aproximativ 0,5 până la 2 mg);
  • Iod, aproximativ 0,006 mg (DZR este de aproximativ 0,2 mg);
  • Zincul, aproximativ 0,4 mg (DZR este de aproximativ 15 mg), în plus, kefirul stimulează bine absorbția zincului, care este deja prezent în organism;
  • Acidul folic, cu 20% mai mult decât în ​​lapte.
Pierderea in greutate pe baza de kefir cu ciuperca tibetana

Printre un numar imens de moduri de a pierde in greutate, exista o dieta care curata corpul de toxine nocive acumulate si apoi elimina masa inutila. Aceasta este o dietă bazată pe ciuperci tibetane.

Medicii au observat că, după consumarea regulată de kefir cu ciuperca tibetana, greutatea corporală a oamenilor s-a stabilizat și mulți au pierdut în greutate.

După multe cercetări s-a constatat că o astfel de restructurare în corpul uman s-a datorat bacteriilor din acidul acetic găsite în acest preparat. Consumând aceasta băutură, o persoană nu numai că îndepărtează grăsimile care au fost împărțite în compuși simpli, dar, de asemenea, reduce apetitul. Trebuie doar să beți kefir cu jumătate de oră după masă.

Te-a ajutat articolul? Da-i o nota de la 1 la 10!
10/102 ratings

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here