Ciorba de conopida este gustoasa, aromata si foarte sanatoasa. Desi este saraca in calorii, te face sa te simti satul. Incearca urmatoarele retete si prepara o ciorba delicioasa.
#1: Ciorba de conopida cu legume
Ingrediente:
- 420 gr cartofi, 6 buchetele de conopida
- 3 rosii, 3.5 litri apa, 230 gr morcovi
- 4 bucati piept de pui, 35 gr sare
- 3 frunze de dafin, 3 ardei grasi, 40 gr patrunjel
- 35 gr marar, 2 dovlecei, mazare
Mod de preparare:
In primul rand spalam pieptul de pui si-l punem la fiert intr-o cratita cu apa. Il fierbem la foc moderat timp de 45 de minute.
Cand fierbe apa, adaugam frunzele de dafin si sarea. Gatim pana cand carnea este fiarta suficient. La sfarsit, scoatem pieptul de pui si filtram supa.
Decojim cartofii si-i taiem in cubulete. La fel facem si cu dovleceii, dupa ce-i curatam de seminte. Punem cartofii si dovleceii in supa si-i fierbem la foc mediu timp de 35 de minute.
Rupem conopida in buchetele, o spalam si o tocam marunt, apoi o punem in ciorba. O fierbem putin, apoi adaugam morcovii curatati si dati pe o razatoare grosiera.
Spalam rosiile si le tocam marunt, apoi le adaugam in ciorba. Le fierbem putin.
Spalam ardeii grasi, ii taiem in fasiii si-i punem in supa. Ii lasam sa fiarba alaturi de celelalte legume. Adaugam mararul, patrunjelul si mazarea in ciorba si lasam sa fiarba putin.
Oprim apoi aragazul si lasam ciorba sa se raceasca timp de jumatate de ora, apoi o punem in boluri si o servim cu smantana. Pofta buna!
#2: Ciorba de conopida cu fulgi de ovaz
Ingrediente:
- 1.3 litru supa de pui
- 2 cartofi, 1 morcov
- 1 ceapa, 150 gr conopida
- 3 linguri fulgi de ovaz, 30 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Turnam supa de pui intr-o cratita. Curatam cartofii, ii spalam si-i taiem in cubulete. Adaugam cartofii in cratita cu supa.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. O calim intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui. Adaugam si morcovul taiat in jumatati de rondele.
Gatim legumele la foc mic timp de 7-8 minute, amestecand ocazional. Adaugam apoi legumele in cratita.
Dupa 20 de minute, adaugam fulgii de ovaz si conopida desfacuta in buchetele. Condimentam ciorba cu sare si o gatim inca 10 minute.
Adaugam patrunjel sau marar tocat in ciorba pregatita. Ciorba este gata si poate fi servita. Pofta buna si spor la gatit!
#3: Ciorba de conopida cu pui
Ingrediente:
- 500 gr conopida, 500 gr piept de pui
- 4 cartofi, 1 morcov
- 1 ceapa, sare si piper (dupa gust)
- Ulei de floarea soarelui
- Verdeata
Mod de preparare:
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Curatam morcovul si ceapa. Taiem ceapa in cubulete sau jumatati de inele. Dam morcovul pe razatoare sau il taiem in rondele mici.
Punem putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Calim cepa cu morcovii timp de aproximativ 10 minute.
Cat timp legumele se prajesc, ne ocupam de cartofi. Ii curatam si ii spalam, apoi ii taiem in cuburi. Clatim pieptul de pui, il taiem in cubulete si il punem la fiert intr-o oala cu apa. In timp ce carnea fierbe, indepartam spuma.
Dupa ce carnea de pui a fiert, adaugam cartofii, conopida, ceapa calita cu morcov, sarea, piperul si verdeata. Lasam legumele sa fiarba pana se inmoaie, dupa care oprim focul. Ciorba de conopida este gata. Pofta buna!
#4: Ciorba de conopida cu cartofi
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui, 300 gr conopida
- 1/2 pahar de orez cu bob rotund
- 3 cartofi, sare grunjoasa (dupa gust)
- 2 cepe, 1 morcov mare
- Verdeata (marar, patrunjel)
Mod de preparare:
Spalam pulpele de pui, le uscam si le parlim la aragaz. Razuim pielea de pe pulpe cu lama unui cutit. Taiem apoi pulpele in doua si le punem intr-o oala cu apa. Le fierbem la foc mare.
Adunam spuma de la suprafata apei si acoperim oala cu un capac. Reducem focul si fierbem pulpele timp de aproximativ jumatate de ora.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in cuburi. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il dam pe razatoare. Desfacem conopida in buchetele si o punem intr-un vas cu apa rece pentru 15 minute.
Dupa ce pulpele au fiert le scoatem din oala si le punem intr-un vas la racit. Strecuram lichidul in care au fiert pulpele si-l punem din nou la fiert.
Adaugam cartofii, ceapa, morcovul si orezul. Dupa ce incep sa fiarba, adunam iarasi spuma de la suprafata si lasam ciorba sa fiarba 15 minute.
Daca buchetelele de conopida sunt prea mari, le taiem in bucati mai mici. Dezosam carnea si o adaugam in ciorba impreuna cu conopida.
Dupa ce au fiert aproximativ 10 minute, adaugam ierburile tocate si sarea. Oprim focul si lasam ciorba sa se raceasca, dupa care o punem in boluri si o servim. Pofta buna!