Daca te-ai saturat clasicele chiftele de pui, pregateste-le dupa reteta mea. Chiftele sunt gustoase, suculente, apetisante – perfect combinate cu orice garnitură și legume proaspete.
Ingrediente pentru 12-14 chiftele măricele:
- carne tocata de pui – 600-650 gr
- ciuperci – 250 gr
- ceapa – 1 buc
- maioneză – 1 lingură
- sare
- piper (se pot adauga si alte condimente)
- verdeturi
- gris, făină sau pesmet (pentru carnea tocată, dacă este necesar și pentru modelarea chiftelelor)
- ulei (prăjiți ciuperci + ceapă și chiftelele în sine)
Mod de preparare, explicat pas cu pas:
Mai întâi trebuie să pregatim carnea de pui. Există două opțiuni aici:
- Cumpărați carne tocată din magazin;
- Faceți singuri carne tocată din piept de pui (treceți carnea prin mașina de tocat sau prin robotul de bucatarie).
Acum incinge tigaia cu puțin ulei, se prăjesc ciupercile tocate mărunt, după 2-3 minute se adaugă ceapa (tocata fin). Se prajeste totul pentru încă câteva minute.
Adăugați ciupercile și ceapa prăjite în puiul tocat, adaugati oul, maioneza (pentru suculență), sare după gust și piper după gust. Puteți adăuga și verdeață după gust. Pătrunjelul și ceapa verde sunt perfecte.
Dacă consistența cărnii tocate este prea moale, puteți adăuga o lingură de gris sau pesmet.
Acum formați chifteluțe, le puteți rula prin făină sau pesmet. Se prăjesc până când este gata, pe ambele părți, la foc mic.
Apropo, nu turnați mult ulei pe tigaie, altfel chiftelele vor fi prea grase.
Aceste chiftele cu ciuperci ies foarte gustoase, suculente si moi. Așa că încercați, cred că vă va plăcea!
Mereu incerc sa fac mai multe astfel de chiftelute, pentru ca si a doua zi, incalzite, sunt gustoase si deloc uscate.
Pofta buna, dragii mei!