Cele mai bune chiftele pe care le-ai facut si le-ai mancat vreodata, sunt foarte moi, aromate si extrem de gustoase. Fie ca le vei servi langa un piure de cartofi sau langa o mancarica de mazare sau pilaf, aceste chiftele sunt minunate.
Eu le-am pregatit din carne tocata de porc si vita insa sunt extrem de bune si cu carne tocata de pui. Le-am testat deja! Sunt foarte suculente si moi. Sa trecem la lista de ingrediente si pregatirea chiftelelor.
Ingrediente pentru chiftele:
- Cartofi fierti – 500 g
- Carne tocată amestec – 400 g
- Ceapa – 1 buc
- Usturoi – 3-4 catei
- Ouă – 2 buc
- Ulei
- Sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Dati prin blender ceapa, ouăle, sarea și piperul negru măcinat.
Adaugati usturoi și mixati din nou compozitia cu un blender până obtineti o pasta. Răciți cartofii fierți și zdrobiți-i ca pentru piure. Nu este nevoie să adăugați apă. Compozitia trebuie sa fie cât mai omogenă (fierbeti cartofii fără coajă în apă cu sare până sunt gata).
În continuare, adaug carnea tocată la cartofi. Adaugam compozitia de ceapa la cartofi si carnea tocata. Amestecam foarte bine pana cand se omogenizeaza complet.
Prajitm chiftelele pe ambele parti pana se vor rumeni iar mai apoi le lasam pe un servetel de hartie pentru a se scurge excesul de grasime.
Pofta buna!