Chiftele foarte gustoase fara paine si fara oua ci cu apa minerala. Ai incercat aceasta reteta pana acum? Daca nu, acum este momentul sa o testezi sa vezi cat de bune sunt aceste chiftele si moi.
Eu le servesc, de cele mai multe ori, cu piure de cartofi sau pilaf de orez si familia mea este incantata de fiecare data. Chiar va recomand si voua sa le incercati. Puteti folosi carne tocata amestec, de pui sau doar de porc. Cum doriti.
Ingrediente:
- 500-600 gr de carne tocata
- 2 cepe
- Aproximativ 1 jumatate de pahar de apa minerala
- Sare, piper, condimente
Mod de preparare:
Info – in cazul in care compozitia va fi prea moale, adaugati putin pesmet sau faina de grau, cat sa omogenizeze totul.
Ceapa o puteti toca marunt sau o puteti da pe razatoare/blender, asa cum am facut si eu. Condimentati toata compozitia, adaugati apa minerala si dati totul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Este important sa acoperiti bolul cu folie alimentara.
Dupa ce a stat suficient la rece, incepem sa formam chitelele si sa le prajim in uleiul foarte bine incins, pe ambele parti, pana se rumenesc foarte bine.
Pofta buna!