Nu există nimic mai simplu decât chifteluțele din carne de pui tocată. Le gătesc foarte des pentru că ies super suculente, fragede și incredibil de delicioase. Se fac rapid, iar rezultatul îi mulțumește pe toți!
Ingrediente:
- carne de pui – 550 g
- ou – 1 buc.
- cascaval – 150 g
- usturoi uscat – 1 linguriță
- făină – 3 linguri
- sare – după gust
- piper negru măcinat – după gust
MOD DE PREPARARE:
Pentru a pregăti astfel de chifteluțe, folositi muschiulet sau piept de pui și tăiați-l în cuburi foarte mici. În loc de carne de pui, puteți folosi carne de curcan.
În continuare, radeți cascavalul pe răzătoarea mare. La carnea tocată, adăugați sare și piper negru măcinat după gust, presărați 1 linguriță de usturoi uscat, spargeți 1 ou și adăugați 3 linguri de făină. Amestecați până devine omogen.
Adaugati cascavalul ras. Brânza este cea care dă chifteluțelor lor frăgezime și suculență. Amestecați din nou și umplutura noastră este gata.
Formați chifteluțele, le așezați în uleiul încins, acoperiți cu un capac și prăjiți la foc mic timp de 3-5 minute. Apoi întoarceți chifteluțele pe cealaltă parte și prăjiți-le și pe această parte, de asemenea sub capac.
Îmi plac și chifteluțele coapte în cuptor, pe care le tăvălesc în ovăz. Le stropesc cu sos de smântână și ciuperci și obțin un fel de mâncare complet de carne, care e foarte gustos să fie servit chiar și la masa festivă.
În ultima vreme, gătesc chifteluțele tocate foarte des. Uneori adaug în compozitie verdețuri proaspete tocate, alteori pot pune ardei gras tocat fin (de obicei folosesc roșu). Dacă încercați astfel de chifteluțe de pui chiar o singură dată, cu siguranță nu veți putea uita gustul lor fraged și suculent.
Pofta buna!