Cheesecake cu zmeură – cel mai bun desert de vară fără coacere

cheesecake zmeura

Cheesecake cu zmeură este un desert răcoritor pe care îl putem mânca frecvent vara. Este ușor de preparat și nu necesită coacere. În rândurile de mai jos, vei găi două rețete simple de cheesecake cu zmeură. Încearcă-le pe amândouă!

Cheesecake cu zmeură și ciocolată albă

Ingrediente pentru blat:

  • 150 gr biscuiți digestivi
  • 75 gr unt (plus încă puțin pentru ungerea tăvii)

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 200 gr ciocolată albă ruptă în bucățele

Ingrediente pentru sos:

Mod de preparare:

Unge baza unei tăvi de tort cu diametru 20 cm cu unt, apoi tapeteaz-o cu hârtie pergament.

Pentru a pregăti blatul de cheesecake, pune biscuiții integrali într-o pungă din plastic și zdrobește-i cu un sucitor până când rămân doar firimituri fine. Topește untul într-o cratiță mică la foc mic.

Adaugă biscuiții fărămițați în cratiță și amestecă. Pune amestecul de biscuiți și unt pe fundul tăvii și apasă folosind spatele unei linguri până se nivelează frumos. Acoperă tava și pune-o la frigider.

Pentru a prepara umplutura, pune brânza mascarpone și smântâna lichidă într-un bol și amestecă cu mixerul până obții o cremă netedă. Adaugă extractul de vanilie și amestecă.

Pune ciocolată albă într-un vas mic, rezistent la căldură și topește-o la bain-marie. Pune castronul deasupra unei cratițe cu apă, la foc mic. Amestecă până când se topește. Las-o deoparte 5-10 minute, până se răcește, dar încă este lichidă.

Toarnă ciocolata albă topită în crema de mascarpone și amestecă. Nu amesteca prea mult.

Pentru a pregăti sosul, pune jumătăte din cantitatea de zmeură într-un blender. Amestecă bine, apoi dă sosul obținut printr-o sită pentru a îndepărta semințele.

Pune jumătate din amestecul de mascarpone și ciocolată albă peste blat. Folosește capătul unei lingurițe pentru a face găuri în amestecul de mascarpone și ciocolată albă. Toarnă sosul de zmeură în aceste găuri. Păstrează puțin sos pentru decor.

Pune deasupra crema rămasă. Întinde-o uniform. Acoperă cu folie alimentară și lasă cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.

A doua zi, îndepărtează părțile laterale ale tăvii și pune cheesecake-ul pe o farfurie. Decorează cheesecake-ul cu zmeura și sosul rămas. Poftă bună și spor la gătit!

cheesecake cu zmeura30Cheesecake cu zmeură și cremă de brânză

Ingrediente pentru blat:

  • 100 gr crackers digestivi
  • 3 linguri unt nesărat, topit
  • Un vârf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 225 gr crema de brânză
  • 210 gr zmeură proaspătă
  • 105 gr zahăr pudră
  • 125 ml smântână lichidă pentru frișcă

Ingrediente pentru decor:

  • Zmeură proaspătă

Mod de preparare:

Mai întâi va trebui să pregătești blatul. Pune biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobește-i cu un sucitor. Pune apoi biscuiții zdrobiți într-un bol, adaugă untul topit și sarea și amestecă bine până se combină.

Pune amestecul obținut într-o tavă de tort cu diametru de 15 cm și apasă ușor cu spatle unei linguri. Pune tava la frigider.

Pregătește crema pentru cheesecake. În bolul unui mixer adaugă crema de brânză, 130 gr  zmeura proaspătă și zahărul pudră. Amestecă totul cu un mixer.

Într-un bol separat, bate smântâna lichidă până obții o frișcă fermă. Adaugă frișca în crema de brânză. La final, adaugă zmeura rămasă și amestecă.

Scoate tava din frigider. Întinde stratul de cremă peste blatul de biscuiți, asigurându-te că nu rămân goluri de aer (apasă ușor cu o lingură). Acoperă cu folie alimentară și pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 6 ore. Dacă este posibil, lasă-l la frigider o noapte întreagă.

Înainte de servire, decorează cheesecake-ul cu zmeură proaspătă.

Pentru această rețetă se pot folosi și biscuiți oreo sau biscuiți digestivi la prepararea blatului.

Nu este recomandat să folosești zmeură congelată la cheesecake pentru că aceasta ar putea subția stratul de cremă. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here