Va prezint o reteta super delicioasa si foarte usor de pregatit, la care vom folosi ingrediente pe care, cu siguranta le aveti in casa (sau cel putin o mare parte dintre ele). Desigur, unele ingrediente pot fi inlocuite cu alte produse, dupa gustul vostru. De exemplu, biscuitii pot fi inlocuiti cu unii fara zahar/fara gluten/fara cereale iar crema de branza Philadelphia poate fi inlocuita cu alt sortiment.
Ingrediente pentru blatul de cheesecake:
- 120 gr biscuit digestive/cu cereale
- 80 gr migdale macinate
- 100 gr unt
Pentru crema de cheesecake aveti nevoie de:
- 700 gr crema de branza Philadelphia
- 200 gr smantana
- 120 gr de zahar pudra
- 50 ml smantana pentru frisca
- Coaja si zeama de la 1 lime
- 4 oua intregi
- 80-100 gr pasta de fistic
Pentru ornat cheesecakeul aveti nevoie de:
- 2 linguri de fistic maruntit
- 1 lingura pasta de fistic
- 50 gr zahar gelifiant
- 100 ml apa
- 50 ml de smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Pentru acest cheesecake aveti nevoie de o forma rotunda, cu pereti detasabili, cu diametrul de 22-24 cm. Pentru o mai buna desprindere a cheesecake-ului din forma, puteti folosi hartie de copt pentru tapetarea formei (sau ungerea acesteia cu unt).
Pregatirea blatului – se topeste untul, se maruntesc in blender migdalele si biscuitii si se amesteca cu untul topit. Compozitia se pune pe fundul tavii si se distribuie uniform, apasand cu o lingura sau o spatula de silicon.
Blatul se tine la frigider pana la pregatirea cremei. Daca doriti ca blatul sa fie mai crocant atunci il puteti coace la 180 grade timp de 10 minute.
Crema cheesecake-ului – intr-un vas incapator amestecam smantana, crema de branza, zaharul pudra, sucul si coaja de lime + pasta de fistic. Omogenizam compozitia si adaugam, pe rand, ouale.
Compozitia obtinuta se toarna peste blat si se coace la 160 grade timp de 25-30 de minute. Daca veti coace cheesecake-ul mai mult timp decat este necesar, acesta va crapa si isi va pierde din cremozitate.
Glazura – se amesteca apa cu zaharul si se pune la fiert. Cand aceasta da in clocot, se adauga pasta de fistic si se amesteca si restul ingredientelor. La final, glazura se adauga peste cheesecake si se orneaza cu fisticul maruntit.
Se pune la rece si se serveste dupa 8 ore. Pofta buna!