Pregătirea unui chec gustos și rafinat care combină gusturile delicate ale ciocolatei, cireșelor și textura pufoasa a unui blat alb cu mac. Acest desert va fi un desert minunat la orice masă.
O rețetă pentru un chec gustos și pufos, cu gust de ciocolată, cireșe și un blat alb cu mac. Această rețetă garantează un desert delicat și aromat care va fi o adevărată vedeta pentru orice masă – fie în zilele obișnuite, fie la sărbători.
Ingrediente necesare pentru chec:
- Unt – 200 g
- Ouă – 3 buc
- Zahăr – 120 g
- Făină – 250 g
- Praf de copt – 10 g
- Cireșe/visine (fără sâmburi) – 250 g
- Vin – 30 ml
- Mac – 30 g
- Cacao – 20 g
Mod de preparare:
Pentru aceasta reteta eu am folosit fructe congelate dar puteti folosi si fructe din compot (orice fel de fructe, nu neaparat visine sau cirese) – puneți-le într-o sită deasupra unei farfurii adânci pentru a scurge sucul în exces.
Într-un bol adânc, amestecați untul topit și zahărul. Folosiți un mixer pentru a bate ingredientele timp de 1-3 minute.
Adăugați ouăle în amestecul de unt și zahăr și continuați să bateți până când obțineți o compozitie omogenă, ceea ce va dura aproximativ un minut. Turnați vinul în aluat și amestecați.
Adăugați făina cernută cu praful de copt și amestecați bine până când obțineți un aluat uniform.
Împărțiți aluatul în trei părți. Adăugați cacao într-una, mac în alta.
Așezați hârtie de copt în forma de copt. Puneți aluatul de ciocolată, nivelați suprafața, adăugați aluatul cu mac și nivelați din nou.
Așezați uniform cireșele pe suprafața aluatului. Puneți aluatul alb deasupra și răspândiți-l și pe acesta uniform.
Preîncălziți cuptorul la 180 ℃. Coaceți checul timp de aproximativ 50 de minute sau până când este gata, folosind o scobitoare pentru a verifica.
Scoateți cu grijă checul din formă, lăsați-l să se răcească puțin și serviți-l. Puteți decora partea de sus cu zahăr pudră sau ornati cu ciocolată topită.
Nu uitați să pregătiți și să gustați acest chec magic cu cireșe, mac și cacao. Împărtășiți rețeta cu familia și prietenii. Poftă bună!