Probabil stiti deja ca am o slabiciune pentru afine si prajiturile cu afine. Va voi prezenta una din retetele mele preferate de chec cu lamaie si afine.
Ingrediente:
- ½ cană de făină albă
- 2 lingurițe praf de copt
- 3 ouă mari
- 1 cană zahăr
- 1 cană iaurt simplu sau smântână
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță extract de vanilie
- ½ cană ulei
- 2 lingurițe coajă de lămâie
1 cana jumătate de afine proaspete sau congelate
Glazură de lămâie/sirop:
- 2 – 3 lingurițe de suc de lămâie
- 1 cană de zahăr pudră
Instrucțiuni:
Preîncălzește cuptorul la 350 de grade Fahrenheit (180 de grade Celsius). Ungi laturile și fundul unei forme de chec cu unt.
Cerne împreună toate ingredientele uscate pentru aluat. Într-un vas mare, amestecă împreună toate ingredientele umede.
Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul umed. Într-un bol separat, adaugă lingura de făină peste afine și amestecă ușor în aluat.
Toarnă aluatul în forma pregătită.
Coace timp de 50 până la 55 de minute. Dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că checul este gata.
Scoate forma din cuptor și las-o să se răcească timp de 10 minute. Îndepărtează checul din formă și lasă-l să se răcească complet pe un grătar de răcire. Într-un vas mic, pe foc mic, adaugă zahărul pudră în suc de lămâie și lasă-l să se dizolve. Fierbe timp de 3 minute.
Folosind o scobitoare, înțeapă checul pe toată suprafața, deasupra și pe laturi. Folosește o pensulă de patiserie pentru a unge checul cu siropul de lămâie, atât deasupra, cât și pe laturi. Lasă să se întărească timp de 15 minute înainte de a-l servi.
Sper că această traducere te ajută! Poftă bună la gătit!