Dupa ce veti prepara si voi acest desert veti fi de acord cu mine – ca este cel mai bun desert pe care l-ati mancat vreodata! Se prepara foarte usor, rapid, nu are nevoie de coacere si aveti nevoie doar de cateva ingrediente.
Acest desert poate fi pregatit atat sub forma unui tort (cum am facut si eu) cat si sub forma unei prajituri, daca veti folosi o tava dreptunghiulara. Recomand sa testati si voi acest desert cremos, usor si rafinat.
Ingrediente necesare:
- napolitane cu ciocolată – 200 g
- albusuri de ou – 5 buc
- zahăr pudră – 300 g
- apă – 100 ml
- gelatină – 10 g sau agar-agar – 15 g
- cacao – 20 g
- ciocolată – 100 g
- unt – 80 g
Mod de preparare:
Pentru a face desertul suficient de înalt, luați o formă cu diametrul de 18 cm.
Măcinați napolitanele folosind un blender – trebuie macinate fin pentru ca vor forma blatul. Punem napolitanele într-o formă detașabilă si nivelam totul bine cu ajutorul unei spatule. Gelatina se pune la hidratat in apă rece și se lasă 10 minute să se umfle.
Batem albusurile cu mixerul pana se vor dubla in volum, apoi incepem sa adaugam treptat zahar pudra si batem pana obtinem o bezea consistenta.
Topim gelatina la cuptorul cu microunde sau la bain marie și o turnăm într-un fir subțire în compozitia de albusuri si mixam din nou.
Se toarnă o parte din compozitie in forma I care avem deja blatul de napolitane. Se amestecă a doua parte a compozitiei de albusuri cu cacao și se bate.
Turnam partea maro in forma si amestecam compozitiile cu o scobitoare pentru a obtine un model frumos.
Punem tortul la frigider pentru cateva ore sa se intareasca. Topim ciocolata cu untul, amestecam bine pana se omogenizeaza si turnam glazura pe tort. Îl punem înapoi la frigider pentru a se întări.
Desertul este unul pur și simplu uimitor, ușor și delicat, gustul este foarte asemănător cu desertul lapte de pasăre. Fă-o și cu siguranță nu vei regreta! Pofta buna!