Cele mai bune ceaiuri care pot reduce nivelul de acid uric din organism

acid uric nivel ridicat

Ceaiurile din plante, prezentate in randurile de mai jos, au efect diuretic si detoxifiant, fiind benefice in eliminarea toxinelor din zonele in care nivelul de acid uric este crescut.

Atunci cand nivelul de acid uric din organism este foarte ridicat apare hiperuricemia. Aceasta tulburare se declanseaza in momentul in care nivelul acidului uric in sange este mai mare de 7 mg/dl.

Aceasta substanta apare ca urmare a descompunerii purinelor. Purinele se obtin din surse alimentare si patrund in sange. De eliminarea purinelor din organism se ocupa rinichii.

Din pacate, in anumite situatii, purinele nu pot fi eliminate, fie din cauza faptului ca organismul nu are capacitatea necesara de a scapa de purine, fie din cauza faptului ca nivelul de acid uric este foarte ridicat.

Prin urmare, in organism apar reactii inflamatorii ce pot afecta viata de zi cu zi. O persoana cu un nivel ridicat de acid uric in organism se poate confrunta cu dureri articulare si este predispusa la guta. De asemenea, are un risc ridicat de a face pietre la rinichi.

Din fericire, natura ne ofera solutii la majoritatea problemelor cu care ne confruntam. Consumand anumite ceaiuri pe baza de plante, vom putea mentine acidul uric la un nivel optim, prevenind astfel complicatiile.

Ceaiuri ce pot reducere nivelului de acid uric

Ceai de armurariu

Daca vrei sa-ti imbunatatesti functiile excretoare ale organismului, trebuie sa consumi ceai de armurariu. Fiind bogat in antioxidanti, acest ceai purifica sangele, previne cresterea nivelului de acid uric si imbunatateste functiile ficatului.ceai armurariuIngrediente necesare pentru ceaiul de armurariu:

  • 30 gr seminte de armurariu
  • 250 ml apa

Cum se prepara ceaiul de armurariu?

Pentru inceput va trebui sa pisezi semintele de armurariu. Incalzeste apoi 250 ml de apa intr-o oala, iar inainte de a da in clocot, va trebui sa adaugi armurariul. Da focul la mic si lasa ceaiul la infuzat 5 minute.

Dupa ce au trecut cele 5 minute, trebuie sa iei oala de pe foc si sa lasi ceaiul la racit. Dupa aproximativ 10 minute, strecoara ceaiul si consuma-l.

Cum se consuma ceaiul de armurariu?

Acest ceai se bea dimineata, insa poate fi consumat si la pranz. Se recomanda consumul de ceai de armurariu timp de minimum 3 saptamani.

Ceai de anghinare

Anghinarea este o planta erbacee, bogata in acid linoleic si cafeic. In plus, aceasta planta mai contine si acid oleic. In momentul in care acesti acizi care se gasesc in anghinare se absorb in organism, inlaturarea purinelor din sange se face mult mai usor.anghinareAvand proprietati diuretice, anghinarea stimuleaza productia urinei, ajutand astfel la scaderea nivelului acidului uric.

Ingrediente necesare pentru preparea ceaiului de anghinare:

  • 1 anghinare
  • 500 ml apa

Cum se prepara ceaiul de anghinare?

Pentru inceput va trebui sa speli anghinarea si sa-i tai codita. Pune 500 ml apa la fiert. Frunzele exterioare ale anghinarei se elimina, iar cele moi se adauga in oala cu apa cand incepe sa clocoteasca.

Lasa ceaiul sa fiarba 5 minute, la foc mic. Ia apoi ceaiul de pe foc, lasa-l cateva minute la racit, apoi strecoara-l.

Cum se consuma ceaiul de anghinare?

Se consuma 2 cani de ceai pe zi: o cana dimineata, inainte de masa si una la pranz. Se recomanda consumul ceaiului de anghinare timp de 14 zile.

Ceai de coada-calului

Ceaiul de coada-calului are actiune diuretica si reuseste, astfel, sa sustina productia de urina. Prin urmare, prin consumul de ceai de coada calului, nivelul de acid uric din organism, se reduce, iar eliminarea deseurilor este facilitata.ceai coada calului

Ingrediente necesare pentru prepararea ceaiului:

  • 15 gr coada-calului
  • 250 ml apa

Cum se prepara ceaiul de coada-calului?

In 250 ml apa fierbinte, se adauga 15 gr de coada calului. Se acopera ceaiul si se lasa la infuzat aproximativ 10 minute. Inainte de a fi consumat, ceaiul trebuie strecurat.

Cum se consuma ceaiul de coada-calului?

La fel ca si ceaiul de anghinare, ceaiul de coada-calului se consuma de doua ori pe zi. Dimineata, pe stomacul gol se bea o cana de ceai, iar dupa-amiaza se bea cea de-a doua cana de ceai. Se recomanda consumul de ceai de coada-calului, pentru o perioada de 3 saptamani.

Ceai de papadie

Papadia poate ajuta la reducerea nivelului de acid uric din organism, deoarece are proprietati diuretice si detoxifiante. Prin consumul ceaiului de papadie, functia ficatului si a rinichilor se imbunatateste, iar retentia de apa este prevenita.ceai papadieIngrediente necesare pentru prepararea ceaiului de papadie:

  • 5 gr papadie uscata
  • 250 ml apa fierbinte

Cum se prepara ceaiul de papadie?

Petalele de papadie uscate se pun in apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Inainte de a fi consumat, ceaiul se strecoara.

Cum se consuma ceaiul de papadie?

Se recomanda consumul a doua cani de ceai zilnic, pentru o perioada de 14 zile.

Ceai de urzica

Urzica este benefica pentru organismul uman. Aceasta planta medicinala poate purifica sangele si poate reduce inflamatiile aparute din cauza nivelului crescut de acid uric. Urzica contine substante ce pot descompune purinele din sange.ceai urzicaIngrediente necesare pentru prepararea ceaiului de urzica:

  • 5 gr urzica
  • 250 ml apa

Cum se prepara ceaiul de urzica?

Intr-o cana cu apa fierbinte se adauga 5 gr de urzica. Se acopera cana cu un capac si se lasa la infuzat aproximativ 5 minute. Inainte de consum, ceaiul se lasa la racit timp de 10 minute, dupa care se strecoara.

Cum se consuma ceaiul de urzica?

In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se consuma cate o cana de ceai de urzica, pentru o perioada de minimum 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here