Ai baut vreodată ceai din coji de ceapa? Utilizarea cepei este un fapt bine cunoscut, fapt confirmat de dovezi științifice. Se bazează pe un număr mare de rețete de medicină tradițională, este un instrument eficace în lupta împotriva multor boli.
Cu toate acestea, nu numai ceapa are proprietăți utile, ci și cojile de ceapă. Obișnuiam să o folosim pentru vopsirea ouălor pentru Paște, dar, de fapt, domeniul de aplicare al acesteia este foarte larg.
Beneficiile ceaiului din coji de ceapa
Cojile de ceapa sunt baza in unguente, uleiuri si multe alte medicamente utile din medicina traditionala. Principalul său avantaj îl reprezintă disponibilitatea pe tot parcursul anului și costul redus. Mijloacele bazate pe acestea, sunt utilizate extern și pentru administrare orală în funcție de probleme și de diagnosticare.
Ceaiul de ceapa este preparat din coji. Desigur, nu puteți numi această băutură parfumată, deoarece un miros specific de ceapă persistă, dar se poate adăuga lamaie sau miere pentru a îmbunătăți gustul.
Compoziția de vitamine din ceaiul de ceapa
În compoziția cojilor de ceapă se prezintă:
- acidul ascorbic pentru a menține imunitatea și a preveni răcelile și infecțiile;
- caroten pentru sistemul digestiv și menținerea activității creierului;
- quercetin, care are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. O proprietate specială a quercetinului este tratamentul tumorilor maligne;
- vitamina PP pentru prevenirea bolilor tractului gastrointestinal, metabolismul carbohidraților, pentru cortexul cerebral al creierului;
- vitamina E, care are un efect antioxidant, încetinește procesul de îmbătrânire, previne acumularea de colesterol, diabet, susținând activitatea inimii;
- fitoncide pentru prevenirea avitaminozelor, întărirea imunității, pentru dinți, gingii, oase;
- fier pentru metabolismul adecvat, fond hormonal, depozitare și mișcare a oxigenului în celule. Vezi ce alimente bogate in fier putem consuma;
- potasiu pentru rinichi și intestine, sinteza proteinelor, transmiterea impulsurilor nervoase;
- calciu pentru o sănătate osoasă bună si un sistem musculoscheletic.
Aplicarea ceaiului de ceapa în medicina populară
Decocturi, infuzii, unguente și alte preparate pe bază de coji sunt folosite pentru tratarea și prevenirea:
- alergiilor de origine diferită;
- astm bronsic;
- boli infecțioase în cavitatea bucală;
- boli de rinichi;
- bolile catarale și infecțioase;
- ateroscleroza;
- pierderea parului;
- boli ale pielii etc.
Avantajele și dezavantajele ceaiului de ceapă
Proprietățile utile ale ceaiului de ceapa
Ceaiul, preparat din coji de ceapă, păstrează toate vitaminele și mineralele prezente în el. De aceea este deosebit de util:
- pentru sistemul cardiovascular, pentru a preveni atacurile de inima si formarea de trombi;
- pentru prevenirea cancerului, ameliorează radicalii liberi din corp;
- pentru rinichi; pentru curățarea corpului de toxine si alte substanțe nocive;
- pentru tratamentul infecțiilor virale și a răcelilor datorate proprietăților bactericide și antivirale;
- pentru a facilita evacuarea sputei atunci când apare tusea și pentru a atenua durerea;
- pentru tratamentul bolilor de piele sub forma unei comprese;
- pentru normalizarea și accelerarea metabolismului.
În plus față de beneficiile incontestabile pentru sănătate, ceaiul de ceapă este folosit cu succes în scopuri cosmetice, de exemplu, ca un balsam pentru părul strălucitor.
Contraindicații ale ceaiului de ceapă
Ceaiul de ceapă nu are contraindicații și niciun prejudiciu stabilit pentru sănătate. Bineînțeles, această afirmație este adevărată dacă abordați în mod rezonabil utilizarea sa și, din motive de recuperare, aderați la o nutriție adecvată.