Wu Long sau Oolong inseamna in limba chineza “Dragon Negru” si este numele sub care aceasta categorie de ceaiuri semi-oxidate este cunoscuta in lumea intreaga.
Taiwan-ul sau Formosa (numele original al insulei) este renumit pentru calitatea exceptionala a Oolongurilor produse. Aceste ceaiuri vor avea grade diferite de oxidare in functie de rezultalul dorit si de plantatie.
Butterfly of Taiwan, oolong de referinta, are un grad de oxidare de 70%. Este un ceai superb, delicat si parfumat ,prin degustarea caruia veti descoperi lumea magica a acestor ceaiuri rafinate si rare.
Acest Oolong este produs exclusiv in zonele muntoase din NE-ul Taiwanului recoltarea facandu-se o data pe an, la sfarsitul verii. Aceste elemente ii confera anumite similitudini cu ceaiurile din Darjeeling, insa gustul este mult mai catifelat.
Culoarea frunzelor variaza de la maron pana la verde inchis, ele prezentandu-se ca frunze intregi, lungi si torsadate. Licoarea are o culoare caracteristica de alama, o textura neteda si gurmanda. Savoare dulceaga si arome de lemn lustruit cu ceara de albine, miere si fructe coapte (compot de mere, pasta de gutui) cat si usoare note de vanilie si scortisoara.
Pentru a fi siguri ca veti identifica toate aceste arome si savori naturale ale acestui ceai, Cha Do – The Way of Tea va recomanda urmatoarele:
Timp de infuzie : 4-7min ; temperatura apei : 85C. A se degusta neaparat simplu !(fara zahar, lamaie, lapte), de preferinta dupa ce ati luat pranzul sau cina – avand un continut in teina destul de redus.