Una din cele mai rafinate tradiţii ale Orientului îndepărtat, China Jasmine High Grade te trimite cu gândul la stampele japoneze sau nuvelele lui Kawabata. Dezarmant de simplu, parfumul ceaiului verde înnobilat cu petale de iasomie cucereşte printr-o eleganţă frustă, greu de definit.
Delicata floare de iasomie, originară din Persia, se deschide numai noaptea şi este culeasă dimineaţa, când petalele rămân închise. Între şase şi opt seara, când temperatura scade, petalele încep să se deschidă; când se desfac se aude un “pocnet”, semn ca încep să-şi răspândescă parfumul. Odată culese, petalele sunt presărate peste frunzele de ceai chinezesc, cand începe procesul de maturare: frunzele absorb aroma iasomiei, procesul putând fi repetat chiar şi de douăsprezece ori, de fiecare dată cu alte petale proaspete.
Cunoscătorii ştiu că nu cantitatea de petale din acest ceai, ci calitatea frunzelor este cea care îi dă înalta clasă. De altfel, când frunzele au absorbit în întregime esenţa florilor, petalele sunt spulberate, lăsând în urmă un ceai nobil, cu o mireasmă seducătoare.
Proaspat şi suav ca strălucirea ierbii dupa ploaie, China Jasmine High Grade este un ceai pentru bucuriile simple, de rară candoare.