Sigur nu ai mai incercat aceasta reteta de ciorba. Eu am facut-o cu pui de țară insa o puteti face cu orice tip de carne doriti. Recunosc, mie mi se pare cea mai buna ciorba daca este facuta cu pui de țară pentru ca are un gust aparte.
Ingredientele acestei retete sunt suficiente pentru o oala de 3 – 3.5 litri de ciorba insa daca aveti o familie mai numeroasa sau vreti sa gatiti pentru mai multe persoane, mariti cantitatile. Oricum foarte multe gospodine ajusteaza cantitatile in functie de gustul fiecareia.
Ingrediente pentru ciorba:
- 600 gr de carne de pui (cu oase)
- 4 castraveti murati
- 1 ceapa mare
- 1-2 morcovi
- 2 rosii
- 1-2 ardei gras
- Sare, piper, verdeturi proaspete
- 4-5 linguri de bulgur
Mod de preparare:
Am spalat bine puiul, am turnat apă rece și l-am pus la fiert la foc mediu, indepartand spuma. Eu am fiert puiul cam 40-50 de minute insa puteti sa il fierbeti la oala cu presiune pentru ca dureaza mult mai putin.
Separat, am spalat bine bulgurul si am inceput sa pregatesc legumele pentru ciorba.
Am tăiat ceapa, morcovul, ardeiul gras în bucăți mici. Am tăiat roșiile, le-am pus în apă clocotită câteva minute, apoi am îndepărtat pielea și am tăiat pulpa în bucăți.
Am incins o tigaie cu ulei si am prajit ceapa si morcovii pana s-au inmuiat dupa care am adaugat ardeiul gras si rosiile. Castravetii murati se dau pe razatoare sau se taie cubulete mici si se adauga peste legume. Totul se fierbe la foc moderat aproximativ 10-15 minute.
Dacă doriți, adăugați pătrunjel și mărar.
A scos puiul din supa și am separat carnea de oase dupa care le-am pus inapoi la fiert adaugand bulgurul si legumele calite. Lasati la fiert cateva minute.
Piperati și sărati după gust, dacă doriți, adăugați si alte condimente si presarati verdeata proaspat tocata pentru un gust mai aromat si mai bun. Pofta buna!